Hipertensiunea arterială poate ucide într-o secundă!

Hipertensiunea arterială poate ucide într-o secundă

Hipertensiunea arterială poate ucide într-o secundă! Aceasta este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare, reprezintă o importantă problemă de sănătate, cu o prevalență în continuă creștere.

Importanța diagnosticării și tratării acestei patologii rezidă în prevenția complicațiilor severe ce derivă din această boală. Fără un tratament corespunzător, hipertensiunea arterială poate duce la accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență cardiacă sau aritmii.  Pentru că de cele mai multe ori hipertensiunea arterială este diagnosticată tardiv, controlul periodic chiar și în absența simptomelor ar putea preveni apariția complicatiilor.

Hipertensiunea arterială poate ucide într-o secundă!

Fiind o afecțiune silențioasă, pentru mult timp asimptomatică, Fundaţia Viaţa fără  Hipertensiune lansează pe 17 mai 2019 (Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale), o campanie de informare și educare medicală pentru publicul general cu privire la hipertensiunea arterială și riscurile acestei boli.

Scopul campaniei este creșterea nivelului de conștientizare și informare cu privire la HTA în rândul populației generale, abordând metodele de diagnosticare și de prevenție. Obiectivele principale sunt creşterea numărului de persoane care îşi masoară tensiunea arterială regulat, a celor care adoptă un stil de viaţă care să prevină apariţia hipertensiunii arteriale, precum şi creşterea numărului de persoane cu hipertensiune arterială controlată.

Când se vor face testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale?

În acest context, se vor face testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale și promovarea monitorizării corecte și constante ale acesteia. Testările gratuite vor avea loc pe 17 mai 2019 în București, la Spitalul Colţea, între orele 09.00 și 17.00 și au drept țintă identificarea pacientilor hipertensivi, necunoscuți anterior, precum și a celor cunoscuți hipertensivi, dar necontrolați.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Mai toată lumea face această greșeală când se spală pe dinți

Ce riști dacă porți blugi mult prea strâmți? Uite ce probleme de sănătate pot să apară

Boala care ucide 54.000 de persoane în fiecare an. Un oraș întreg dispare din România din cauza acestei afecțiuni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate