Alegerea Medicului Veterinar

Greul de acum vine, fiindca avem multe decizii de luat, incepand cu alegerea medicului veterinar, apoi cu regimul de ingrijire, de alimentatie.
Prima sarcina nu e chiar atat de usoara, deoarece medicul veterinar va reprezenta partenerul de nadejde in ingrijirea si pastrarea sanatatii animalutului dumneavoastra.

Medicul veterinar trebuie ales inainte de a avea nevoie de el, fiindca e mai usor pentru noi sa incredintam soarta micutului unei persoane pe care o cunoastem si care ne serveste ori de cate ori apelam la ea. Nu lasati acest lucru pe ultimul moment sau in situatii de urgenta, fiindca multi profita de nevoia dumneavoastra si profita de pe urma acesteia.

Alegeti-va un veterinar cu care va simtiti bine si de la care obtine-ti informatiile usor si pe intelesul dumneavoastra.
Interesati-va de program, locul unde se afla si serviciile de urgenta, ce reduceri au si cati medici lucreaza in clinica sau cabinet.Un tur al acesteia e indicat sa vedeti cat e de curat si dotat cu aparatura.
 

medicul veterinarAlegerea medicului implica atat recomandari cat si discutii personale cu el.

Prima vizita le medicul veterinar include informatii generale despre animal (varsta, nume, carnet de sanatate, modul de hranire si ce tratamente ia-ti facut inainte). Urmeaza ca el sa ii verifice starea de sanatate ce include luarea temperaturii, verificarea respiratiei, a gurii, a urechilor, a pielii si parului, a unghiilor etc., acestea variaza in functie de animal.

Daca nu ati mai crescut un animal precum cel cu care tocmai v-ati ales si aveti nelamuriri in privinta unor aspecte legate de sanatatea sau alimentatia animalului dvs intrebati medicul, cereti sfatul sau.

Sa nu va incredeti intr-un medic veterinar care nu pune mana pe animalul dumneavoastra sau care pune un diagnostic imediat ce a vazut animalul.

Daca vedeti ca medicul ii pregateste un “cocktail” din medicamente si din cat mai variate produse, e bine sa il intrebati si numele acestora, ca apoi sa verificati pe internet daca au legatura cu diagnosticul pus.

Acestea sunt doar o parte din indiciile care trebuie sa le urmati atunci cand porniti in cautarea medicului veterinar perfect si pe care trebuie sa le corelati cu bugetul dumneavoastra. Nu orice spital sau medic e bun pentru oricine.

de Dr. Cazac Lacramioara
SC. PLUTO.SRL – ROMAN
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Animale de casa