Ai citit cartea Parfumul de Patrick Suskind? Te-a fascinat și îngrozit în același timp? Iată cum poți să-ți îmbunătățești mirosul

iată cum poți să-ți imbunătățești mirosul

Parfumul de Patrick Suskind este o carte cult. O iubești sau o detești, dar un lucru e sigur: după ce o termini de citit te întrebi, invariabil, cum poți să-ți îmbunătățești mirosul… Să ai, așa cum au muzicienii, miros absolut. Iată cum poți să-ți îmbunătățești mirosul

Conștientizează toate lucrurile din jur și miroase-le. Astfel, “îți antrenezi” mirosul pentru a putea distinge mai multe arome. Încearcă să descrii ceea ce simți când miroși o anumită aromă și scrie tot ce-ți trece prin cap asociat de mirosul respectiv. Fă asocieri în mintea ta cu mirosul respectiv.

Scrie, folosind multe detalii, ce simţi vizavi de unele mirosuri. Se știe deja (și datorită operei lui Marcel Proust) că mirosurile reuşesc să ne declanşeze anumite stări sau reacţii. Nervii respectivi sunt direct conectaţi la părţile din creier responsabile cu emoţiile. Studiile au demonstrat că, de exemplu, menta şi scorţişoara îmbunătăţesc concentrarea şi scad iritabilitatea şoferilor, iar lămâia şi cafeaua ne ajută să luăm decizii mai bune.

Ai citit cartea Parfumul de Patrick Suskind? Te-a fascinat și îngrozit în același timp? Iată cum poți să-ți îmbunătățești mirosul?

Zincul te ajută. Hiposmia, termenul medical pentru alterarea mirosului, este corelată cu o deficienţă de zinc. Mănâncă fructe oleaginoase sau ia suplimente alimentare pe bază de zinc, după ce vorbești în prealabil cu medicul de familie.

Ai grijă la obiceiurile care îţi pot afecta mirosul. Unele remedii pentru răceală, fumatul sau chiar consumul de alcool diminuează în timp simţul mirosului. Evită aceste substanţe şi limitează consumul de alcool.

Exercițiul fizic regulat. Sportul este corelat cu atâtea funcții benefice încât nu te-ai fi gândit că ajută și la îmbunătățirea mirosului. Ei bine, se pare că cercetătorii au descoperit un lucru interesant: cu cât eşti mai în formă din punct de vedere fizic, cu atât poţi mirosi mai mult şi mai bine. Asta înseamnă că mirosul se ascute după un antrenament la sală…

Foto: Shutterstock

Citește și:

Ce alimente să eviți dacă suferi de sindromul colonului iritabil

Exerciții de îmbunătățire a circulației venoase

Adevărul despre țigările electronice. Sunt sau nu o soluție pentru cei care vor să renunțe la fumat?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Psihologie