Adevărul despre țigările electronice. Sunt sau nu o soluție pentru cei care vor să renunțe la fumat?

Adevărul despre țigările electronice

Le vedem aproape peste tot, iar cei care le folosesc își motivează alegerea prin dorința de a renunța, în timp, la țigările clasice, considerând că cele electronice nu sunt la fel de nocive pentru organism. Specialiștii au studiat țigările electronice și au răspuns la întrebarea care se află pe buzele foarte multor persoane: sunt sau nu o soluție pentru cei care vor să renunțe la fumat?

Principala diferență între țigările clasice și cele electronice este fumul degajat. Dacă fumul de țigară conține gudron și o mulțime de alte gaze toxice, specialiștii spun că nu același lucru se întâmplă în cazul țigărilor electronice care funcționează pe baza unui lichid ce conține nicotină și arome dizolvate în glicerol. Lichidul este încălzit într-un vaporizator și astfel se transformă în vapori ce sunt apoi inhalați.

Adevărul despre țigările electronice. Sunt sau nu o soluție pentru cei care vor să renunțe la fumat?

Deși sunt privite de multe persoane drept o modalitate eficientă prin care se poate renunța la fumat, studiile au arătat că, în realitate, acest lucru nu se întâmplă și mai mult decât atât, oamenii chiar sunt încurajați să ducă mai departe acest viciu.

În ciuda faptului că aceste țigări sunt promovate ca fiind mult mai sănătoase decât țigările clasice, experții în sănătate spun că nicotina existentă în țigările electronice poate duce la o creștere a rezistenței la insulină și la apariția diabetului de tip 2. În plus, nicotina poate cauza inclusiv probleme cardiace prin creșterea tensiunii arteriale, dar poate da și dependență, lucru care face imposibilă renunțarea la fumat.

În cazul adolescenților, oamenii de știință avertizează că nicotina poate afecta dezvoltarea creierului, ducând la un deficit de atenție sau un control slab al impulsurilor, potrivit health.harvard.edu.

Țigările electronice pot reprezenta un real pericol și pentru sănătatea plămânilor. Cercetările au arătat că acestea conțin un compus chimic numit diacetil care poate cauza o boală pulmonară gravă numită bronșiolită obliterantă.

Alte studii referitoare la țigările electronice au arătat că acestea pot cauza și emfizem pulmonar, afecțiune întâlnită și în cazul persoanelor care fumează țigări clasice.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum se tratează anxietatea? 5 pași care te ajută să scapi de stările neplăcute

Ce alimente să consumi când începi să uiți. Plante care stimulează memoria

Alimente recomandate în cistită. Ce să excluzi din dietă ca să nu înrăutățești infecția

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate