8 super-alimente pentru detoxifierea de vară! Încearcă să le consumi în fiecare zi

Vara este un moment minunat pentru detoxifierea organismului deoarece fructele şi legumele proaspete, care uşurează acest proces, pot fi găsite pretutindeni. Deşi este foarte importantă pentru organism, dietă de detoxifiere este adoptată de aproximativ 40% din populaţie.

„Atunci când este cald, este mai uşor pentru corp să fie într-un proces de detoxifiere. Acesta este un proces natural, după care ne simţim mai sănătoşi şi mai energizati. Sucul natural este un produs care ţine cont de detoxifierea ştiinţifică şi este 100% natural, conţinând numai fructe. Datorită fructelor provenite din culturi agricole ecologice, struguri roşii, banane, mere, afine, merişor, acerola, măr, şoc, etc., acest suc este hrănitor şi conţine un complex de vitamine şi minerale necesare organismului”, a explicat cercet. dr. Horaţiu Albu, master în bologia moleculară.

8 super-alimente pentru detoxifierea de vară! Încearcă să le consumi în fiecare zi

1. Pepenele este principalul fruct de vara care detoxifică organismul.

Penele conţine cantităţi mari de citrulina. Acest lucru ajută la crearea argininei care elimina amoniacul şi alte toxine din organism. Este bogat în fibre dietetice. Acest lucru ajută la menţinerea colonului curat, ajutându-va să va curăţaţi corpul. Conţine glutation care ajută la îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Glutationul este cel mai puternic agent antioxidant şi detoxifiant al organismului. O bună sursă de potasiu. Potasiul echilibrează cantităţile mari de sodiu în dietele noastre care va sprijină rinichii şi este excelent pentru curăţarea lor. Reduce inflamatia. Mai puţine inflamaţii înseamnă o încărcare toxică mai scăzută în organism.

2. Castraveţii ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Conţinutul ridicat de apă din castraveţi va face să va mişcaţi sistemul urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate.

„Alături de mesele alcătuite din legume sănătoase, precum castravetele, Sucul reprezintă alegerea perfectă, atunci când vine vorba de o gustare sănătoasă în timpul detoxifierii şi nu numai”, completează specialistul.

3. Lămâile sunt prietenele ficatului.

Lămâie alcalizează organismul. Acest lucru ajută la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Ficatul iubeşte lămâile. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi este un dizolvator al acidului uric şi al altor otrăvuri. Lămâile ajută la curăţarea rinichilor.

„Vitamina C contribuie la menţinerea funcţionarii normale a sistemului imunitar în timpul exerciţiilor fizice şi după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor şi dinţilor. De asemenea, ajută la normalizarea metabolismul energetic şi la funcţionarea normală a sistemului nervos, menţine sănătatea psihică, ajută la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Aceste efecte sunt accentuate de acest suc datorită conţinutul mare de Vitamina C”, a mai spus cercet. dr. Horaţiu Albu.

4. Afinele sunt unele dintre cele mai vindecătoare alimente.

S-a constatat că reduc inflamatia, au proprietăţi antivirale şi ajută la blocarea toxinelor de la trecerea barierei hemato-encefalice care face accesul către creier creier. Afinele conţin Vitamina C, un element care ajută în procesul de detoxifiere.

„Obţinut prin presarea la rece a fructelor de pe culturi bio, suc este eficient pentru sănătatea organismului, nu are adaos de zahăr, apă, concentrate, conservanţi sau coloranţi şi nu prezintă alergeni”, a spus specialistul.

5. Zmeură are un conţinut scăzut de calorii.

Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decât al altor fructe, ceea ce înseamnă că este o hrană cu conţinut scăzut de glucoză. Acestea echilibrează zahărul din sânge şi pot fi introduse foarte bine în dietă de detoxifiere.

6. Spanacul alcalinizează corpul şi ajută la menţinerea echilibrului.

Spanacul este un complex de antioxidanţi şi anti-inflamatori. Celulele dăunătoare produc efecte negative care creează inflamaţii ce pot duce la obezitate. Spanacul echilibrează organismul şi este foarte sănătos, de aceea trebuie introdus în dietă de detoxifiere.

7. Frunzele de mentă sunt excelente pentru vara.

Acestea va vor ajută să digeraţi mai eficient mâncarea. Mentă îmbunătăţeşte funcţionarea fierii, ajută vezica biliară, intestinul subţire, iar organismul are nevoie de o curăţare a acestor componente importante pentru detoxifiere.

8. Seminţele de in au un echilibru de acizi graşi omega 3 şi 6 care reduc inflamatia.

Având un conţinut atât de fibre solubile, cât şi insolubile, seminţele de în ajută la stabilizarea zahărului din sânge şi promovează bună funcţionare a intestinelor. De aceea, detoxifierea se va produce mai eficient şi mai repede.

Procesul de detoxifiere are un rol foarte important pentru organism, curatându-l şi ajutând la bună funcţionare a organelor. Sucul este foarte bun pentru orice persoană, indiferent de dietă aleasă, dar face minuni în dietă de detoxifiere.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

7 simptome care semnalează probleme ale glandei tiroide

Ce se întâmplă dacă înoți în piscină imediat după ce ai aplicat loțiunea cu factor de protecție solară

Insolația, principala problemă a sezonului cald. Uite cum poți evita apariția acesteia

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate