6 dureri de stomac pe care nu ar trebui să le ignori. Pot ascunde afecțiuni grave!

6 dureri de stomac pe care nu ar trebui să le ignori

În cele mai multe dintre cazuri, durerile de stomac nu reprezintă un motiv de îngrijorare, acestea declanșându-se din cauza alimentației. Situația se schimbă radical în momentul în care durerile de stomac sunt însoțite și de alte simptome, existând riscul ca în spatele lor să se ascundă afecțiuni grave și care pot pune viața în pericol. 

O simplă durere de stomac poate fi tratată acasă, într-un timp scurt, însă atunci când starea de sănătate a persoanei care acuză astfel de dureri se înrăutățește, vizita la medic pentru investigații amănunțite este obligatorie. Atunci când sunt însoțite de alte simptome, durerile de stomac pot fi semnul unor boli grave, motiv pentru care nu ar trebui ignorate.

6 dureri de stomac pe care nu ar trebui să le ignori

1. Durerea de stomac și scaun cu sânge

O durere puternică de stomac însoțită de scaune cu sânge poate anunța existența cancerului de colon. Alte afecțiuni care pot avea o astfel de manifestare sunt ulcerul gastric, gastroenterita sau colita ulcerativă. Medicii atrag atenția că o astfel de problemă de sănătate ar trebui să îi determine pe pacienți să meargă de urgență la medic pentru analize suplimentare.

2. Durerea de stomac bruscă, acută

Atunci când durerea de stomac apare brusc și este foarte puternică, acest lucru poate anunța probleme de sănătate ca: ulcerul gastric, apendicita, pietrele la rinichi, sarcina extrauterină sau ocluzia intestinală, potrivit thesun.co.uk.

3. Durerea de stomac însoțită de vărsături și stări de rău

O astfel de durere poate să apară în cazul indigestiei, constipației, diareei, colonului iritabil sau problemelor existente la nivelul vezicii urinare.

4. Durerea de stomac și pierderea în greutate

Dacă sunt observate pierderi în greutate inexplicabile și apar dureri de stomac puternice, specialiștii sunt de părere că aceste simptome pot fi cauzate de cancer, pancreatită sau boala Crohn.

5. Durerea de stomac și febra

Febra este primul semn că la nivelul organismului există o inflamație. Când acest simptom neplăcut este însoțit de durerile de stomac, există riscul ca pacientul să sufere de apendicită, indigestie, colecistită acută, diverticulită sau boală inflamatorie pelvină.

6. Durerea de stomac care persistă

În situația în care durerea de stomac persistă, dar nu este însoțită de alte simptome, atunci cauza ar putea fi indigestia.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum arată dieta care ar putea salva milioane de vieți? Regimul alimentar care îmbunătățește sănătatea

Adevărat și fals despre… ouă

Ciocolata este cel mai bun remediu pentru tuse

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate