Ciocolata este cel mai bun remediu pentru tuse

Ciocolata poate calma tusea

Ciocolata poate calma tusea

Atunci când ne luptăm cu o tuse seacă, mulți dintre noi apelăm la siropuri de tuse pentru a ameliora simptomele.

În realitate, se pare că cel mai bun remediu pentru tuse ar putea fi ciocolata.

Ciocolata poate calma tusea

“Ciocolata poate calma tusea. Ştiu că sună ca o frază din Mary Poppins, dar ca şi savant independent, care a petrecut ani de zile în cercetarea mecanismelor tusei, vă pot asigura că dovezile sunt solide. Tocmai am văzut rezultatele celui mai mare studiu global privind remediile fără prescripţie medicală, efectuat în Europa. Acestea arată că un nou medicament care conţine cacao este mai eficient decât un sirop standard. Comparaţia directă a demonstrat că pacienţii care au luat medicamentul din ciocolată au avut îmbunătăţiri semnificative ale simptomelor în aproximativ două zile', a declarat Alyn Morice, seful catedrei de boli cardiovasculare şi respiratorii de la Universitatea Hull, pentru Daily Mail.

Cercetătorii au efectat un studiu 163 de pacienți. Se pare că starea lor de sănătate a fost îmbunătățită în două zile, după ce au consumat medicamente care conțineau cacao.

Aceștia au descoperit că teobromina, un alcaloid prezent în boabele de cacao, de cafea și în frunzele de ceai, este eficient în tratarea reflexului de a tuși.

De asemenea, și cercetătorii de la London Imperial College susțin faptul că ciocolata este mai lipicioasă decât siropul de tuse şi astfel se formează un înveliş protector la nivelul terminaţiilor nervoase ale gâtului.

O solutie pentru a scapa de tuse este sa bei ceai de ceapa!

 

Iulia Sandu

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate