5 uleiuri esențiale care combat depresia

uleiuri esențiale care combat depresia

Condițiile de trai și problemele de zi cu zi îi aduc pe oameni în pragul depresiei, afecțiune pe care puțini știu să o gestioneze corect. Pe lângă ajutorul specializat și tratamentul medicamentos, există și remedii naturiste care pot pune capăt acestei probleme de sănătate. 

Specialiștii sunt de părere că înainte de a trata depresia, un pas important este conștientizarea existenței acesteia. Pentru că refuză ajutorul, multe persoane ajung în situații critice, de teamă că vor fi judecate de cei din jur. Odată acceptată această problemă, există mai multe soluții pentru tratarea acesteia.

5 uleiuri esentiale care combat depresia

Uleiurile esențiale sunt perfecte pentru a împrospăta mirosul din locuință, tratează afecțiuni ale pielii și sunt folosite în prepararea mai multor produse cosmetice, însă puțini știu că acestea au un efect benefic atunci când sunt inhalate și ajung la nivelul creierului. Astfel, există 5 uleiuri esențiale care au proprietatea de a combate depresia, fiind de mare ajutor în tratarea acestei afecțiuni, potrivit care2.com.

1.  Uleiul de salvie

Uleiul de salvie conține substanțe care au proprietatea de a menține un echilibru hormonal la nivelul creierului. Astfel, hormonii care provoacă depresia sunt controlați în momentul inhalării uleiului de salvie, ceea ce face ca acesta să se poată transforma în tratamentul perfect pentru cei care suferă de boli mintale.

2. Uleiul de lămâie

Mirosul proaspăt de lămâie îi va permite organismului tău să se relaxeze și să reducă stresul. Studiile realizate recent au arătat că uleiul esențial de lămâie poate preveni depresia, dar poate reprezenta și o metodă alternativă de tratament pentru cei care se confruntă deja cu această afecțiune.

3. Uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă este recunoscut pentru multiplele sale proprietăți. Testele au arătat că femeile însărcinate, care îl inhalează odată la 8 ore, timp de 4 săptămâni, au mai puține șanse să se confrunte cu depresia postnatală, o afecțiune care afectează foarte multe femei, imediat după naștere.

4. Tâmâia

Cercetătorii au studiat care sunt efectele pe care mirosul de tămâie le produce la nivelul creierului. Aceștia au descoperit că substanțele care intră în componența acesteia reglează hormonii secretați de hipotalamus și de glandele pituitare și suprarenale, reducând într-un mod semnificativ stările depresive.

5. Uleiul de rozmarin

Poate că folosești rozmarinul doar în bucătărie, însă ar trebui să îți îndrepți atenția și către efectele pe care acesta le are asupra creierului. Uleiul esențial de rozmarin combate depresia, fiind un tratament natural care duce la vindecarea acesteia.

Pentru a te bucura de beneficiile acestor uleiuri, împrăștie mirosul lor în toate încăperile din locuință. Pune într-un bol câteva dischete demachiante și toarnă peste ele picături de ulei esențial. Dacă vrei să te bucuri de efectele acestora și pe parcursul nopții, asigură-te că ai mereu pe noptieră un bol care împrăștie un parfum discret.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce este autotransfuzia și cum îți poate salva viața

Dormi cu lumina aprinsă în timpul nopții? Aceasta este boala pe care riști să o dezvolți

7 semne care îți arată că ai lipsă de calciu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse