5 motive pentru care ți se zbate ochiul. Această problemă poate ascunde o mulțime de afecțiuni medicale

Aproape că nu există persoană care să nu se fi confruntat măcar o dată în viață cu această problemă. Dacă în cazul anumitor oameni această manifestare apare destul de rar, alte persoane se plâng că acest fenomen se produce de câteva ori pe zi, lucru care poate deveni foarte deranjant. 

Ochiul care se zbate a fost asociat în tradiția populară cu o mulțime de superstiții, multe dintre ele legându-se de aspecte negative. Ei bine, acest lucru are la bază diferite cauze medicale și foarte puține persoane cunosc aceste aspecte.

5 motive pentru care ți se zbate ochiul

În momentul în care ochiul tău se zbate în mod frecvent, organismul încearcă să transmită un mesaj că ceva nu este tocmai în regulă. Acestea sunt 5 motive pentru care ți se zbate ochiul.

1. Distonia

Distonia este o tulburare a mișcării care se manifestă prin contracții musculare involuntare. Această afecțiune poate să apară în diferite zone ale corpului, iar atunci când apare în zona ochilor, această boală poartă denumirea de blefarospasm. În cazuri grave, acesta poate împiedica deschiderea ochiului. Distonia se produce în momentul în care aparatul neurologic nu mai funcționează așa cum ar trebui, iar mușchii nu mai primesc mesajul că trebuie să se relaxeze atunci când nu sunt solicitați.

2. Tulburarea de mielină

Tulburarea de mielină duce la apariția sclerozei multiple. Această boală afectează sistemul nervos, iar pacienții pot întâmpina dificultăți de vorbire, mers, echilibru, dar și probleme la nivel oftalmologic. Chiar dacă există destul de puține cazuri, în momentul în care ți se zbate ochiul des, acesta poate fi un semn al acestei afecțiuni și ar fi indicat să consulți un medic pentru a te asigura că totul este în regulă.

3. Infecția ochiului

Zvâcnirile repetate pot fi semnul unei infecții oculare. Această manifestare poate să apară în momentul în care pacientul suferă de conjunctivită. Alte semne ale conjunctivitei pot fi mâncărimea din zona ochilor și înroșirea acestora.

4. Stresul

Dacă treci printr-o perioadă stresantă sau petreci foarte multe ore în fața calculatorului, aceste lucruri te pot afecta și pot cauza probleme oftalmologice. Ochiul se zbate în momentul în care nivelul de adrenalină crește, motiv pentru care atunci când apare această manifestare, indicat ar fi să îți acorzi un răgaz de câteva minute și să te relaxezi.

5. Cafeaua, alcoolul și băuturile energizante

Consumul de cafea, alcool și băuturi energizante poate să ducă la apariția acestor spasme. În plus, medicii atrag atenția și asupra consumului de ceai sau ciocolată neagră, dar și asupra tutunului, acestea fiind o altă cauză pentru care ochiul se zbate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Siropul de ustoroi, tratamentul minune de zece ori mai eficient decât penicilina. Cum să îl prepari acasă?

Care este secretul unei siluete de invidiat? Medicul Andrei Laslău spune ce greșeli facem: „Cine zice că se menține fără nicio dietă, fără niciun efort, minte'

Virusul gripal face victime și în România! Ce trebuie să faci pentru a te proteja de gripă?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate