5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci imediat după ce ai mâncat

ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat

ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat

O digestie corectă este foarte importantă pentru a avea o sănătate de fier și pentru a o obține trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

Imediat după masă, foarte multe persoane simt nevoia să își ocupe timpul în diferite moduri, iar unele obiceiuri pot duce la apariția unor probleme serioase de sănătate. Astfel, pentru a nu te confrunta cu diverse afecțiuni, medicii recomandă să eviți câteva activități imediat după ce ai mâncat, potrivit brightside.me.

1.  Nu face duș

Foarte multe persoane aleg să facă duș imediat după ce au mâncat, lucru care nu este văzut cu ochi buni de medici. În momentul în care faci duș, temperatura corpului se modifică, iar organismul are tendința de a trimite o cantitate mai mare de sânge la nivelul țesuturilor. Acest lucru îngreunează digestia și poate cauza probleme la nivelul metabolismului. Mai mult, nu numai dușul este interzis după masă, ci și orice fel de contact cu apa. Dacă mergi la mare sau la piscină, evită să înoți imediat după ce ai mâncat. Indicat ar fi să îi lași organismului un răgaz de 30 de minute și abia apoi să faci aceste activități.

2. Nu consuma ceai

Ceaiul nu este o alegere bună imediat după masă. Acesta împiedică fierul din alimente să se fixeze în corp, lucru care poate cauza probleme de sănătate. În schimb, poți consuma o cafea sau un pahar de apă, dar nu imediat după ce ai terminat de mâncat.

3.  Nu este bine să dormi

Oamenii sunt obișnuiți să doarmă după ce au terminat de mâncat, crezând că astfel ajută mâncarea să se digere mai bine. Acest obicei favorizează acumularea kilogramelor în plus, cauzează apariția arsurilor la stomac și creșterea acidității. Experții recomandă odihna după un interval de 2 ore de la ultima masă.

4. Nu face exerciții fizice

Exercițiile fizice făcute imediat după masă pot să facă mai mult rău decât bine. Pot să apară probleme digestive, greață și se poate instala o stare de disconfort total. Cu toate acestea, o plimbare ușoară este recomandată, iar exercițiile fizice abia după 2 ore de la servirea mesei.

5.  Nu fuma

Fumatul imediat după masă face ca nicotina să se absoarbă în cantitate dublă în organism, având efecte dintre cele mai nocive. Mai mult, aceasta împiedică absorbția vitaminelor și mineralelor în organism. Dacă îți dorești să fumezi, așteaptă să treacă 20 de minute din momentul în care ai terminat de mâncat.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Puțini știu acest secret genial al codițelor de căpșuni! După ce vei citi asta, nu le vei mai arunca niciodată

Ești adepta unui antrenament fizic intens? Uite la ce pericole te expui

Ești predispusă să faci cancer ovarian? Aceasta este aplicația care îți oferă toate răspunsurile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate