5 beneficii mai puțin cunoscute ale cafelei

beneficii mai puțin cunoscute ale cafelei

Pentru împătimiții de cafea, aceste beneficii ar putea fi încă un lucru bun de adăugat pe listă, pe lângă faptul că băutura le furnizează energia necesară pentru o zi solicitantă. Însă, pentru novicii care abia de curând au simțit gustul aromat al cafelei, aceste secrete sunt cu adevărat un avantaj.

În istoria cafelei se găsesc nenumărate bătălii pentru câștigarea dreptului de a fi considerată benefică, de multe ori fiind catalogată dăunătoare și chiar interzisă. Oamenii erau sfătuiți să diminueze consumul băuturii, deoarece exista riscul producerii de cancer.

În martie 2018, un judecător american a decretat ca toate companiile de cafea să avertizeze populația, prin mesaje pe ambalaje, asupra faptului că această băutură conține o substanță numită aclamidă.

Citește și Dacă ai vărsat cafeaua, se spune că vei primi bani! Cele mai tari superstiții despre băutura pe care o savurezi dimineața

Cercetările arată că produce riscul îmbolnăvirii de cancer, însă studiul este relevant doar în laboratoarele de rozătoare, unde s-a testat. Consumată moderat, cafeaua este cu adevărat un bonus pentru sănatatea ta. Iată care sunt cele 5 beneficii mai puțin cunoscute ale cafelei:

Cafeaua diminuează riscul producerii anumitor tipuri de cancer

Primul dintre cele 5 beneficii mai puțin cunoscute ale cafelei este proprietatea acesteia de a diminua riscul de cancer. Cafeaua conține peste 1.000 de componente, începând de la bobul de cafea ce are în componența sa antioxidanți care previn stresul oxidativ,  unul dintre factorii favorizanți ai cancerului. Potrivit unor studii, consumul de cafea este asociat cu scăderea riscului îmbolnăvirii de leucemie și cancer de prostată.

Cafeaua ar putea preveni diabetul de tipul 2

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu diabetul, în special cu cel de tipul 2. Fie că sunt conștiente de boală, fie că nu, cafeaua este un remediu binevenit. Obișnuită sau decofeinizată, băutura caldă este benefică datorită faptului că are în componența sa crom, o minerală ce ajută corpul să producă insulină. Totodată, conține și un hormon ce reglează zahărul din sânge.

Consumul de cafea ar putea scădea riscul apariției Alzheimerului

În ultimii ani, s-au găsit câteva legături între consumul de cafea și riscul apariției demenței. A fost făcut un studiu pe oameni care au avut semne de pierdere a memoriei de-a lungul a doi sau patru ani. Studiul relevă faptul că cei care au un nivel scăzut de cofeină în sânge sunt potențiali dezvoltatori de Alzheimer.

Citește și Cum te ajută cafeaua să slăbești

Inima ta este mai protejată dacă bei cafea

Persoanele cardiace au fost sfătuite întreaga viață să evite cafeaua. Dar, o nouă analiză publicată în aprilie 2018 arată că băutul cafelei este benefic pentru sănătatea inimii. Reduce frecvența fibrilației atriale până la 13%. Cafeaua are grijă de inima ta și datorită faptului că o ferește de boli cardiovasculare.

Pentru o viață lungă, bea cafea

Cel mai important este să-ți trăiești viața în cel mai sănătos mod cu putință. Jurnalul European de Epidemiologie subliniază că persoanele care consumă cafea au cu 19% mai puține șanse să moară din cauzele mai sus menționate.

Dacă te-am convins ca ești mai protejat consumând cafea, este timpul să-ți comanzi o băutură caldă. Săptămâna abia a început.

Autor: Mădălina Badea

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate