De ce e bine să ai planta “Sporul casei” în locuință

sporul casei, cum se ingrijeste

Așa cum îi este și numele, această plantă aduce norocul și voia bună în casa ta.

Cel puțin asta spune tradiția. Însă știm sigur că aduce fericire în sufletul celui care o are și vibrații pozitive în casă.

Planta “Sporul casei” este originară din Africa și aparține familei Balsamineaceae. Mai este cunoscută  și sub numele de “Impatiens”, “Lisa cea harnică”, “Nu mă atinge”.

“Sporul casei” se dezvoltă în tufe de dimensiuni reduse și este foarte ușor de îngrijit. Petalele sale se găsesc într-o varietate de culori, de la roșu până la portocaliu, iar planta este capabilă să înflorească pe tot parcursul anului.

Specialiștii ne recomandă să plantăm “Sporul casei” primăvara.

“Sporul casei” rezistă la temperaturi destul de ridicate, dar temperatura ambietală este cea de 18 grade. Chiar dacă nu este o plantă pretențioasă, ai grijă să nu îi stropești frunzele, pentru că pot fi ușor contaminate de fungi.

Vara, “Sporul casei” are nevoie de mai multă apă, pământul trebuie să fie în permanență umed, fără a exagera însă pentru că rădăcinile pot putrezi foarte ușor.

De asemenea, e indicat să pulverizăm frunzele și florile cu apă proaspătă, pentru un nivel optim de umiditate. În lunile de iarnă floarea se udă mai rar.

Este bine să fie plantată în ghivece de mici dimensiuni, într-un sol uşor drenabil, alcătuit dintr-un amestec de pământ de grădină.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Flori - Gradina