3 situații în care ar fi bine să nu porți lentilele de contact. Ținte cont de aceste trucuri pentru a evita apariția infecțiilor puternice

Lentilele de contact sunt foarte practice și reprezintă soluția la care apelează multe persoane care au probleme cu vederea, dar care nu își doresc să poarte ochelari.

Chiar dacă majoritatea lentilelor de contact sunt sigure și nu ne pun sănătatea în pericol, un lucru important este să ținem cont de modul în care le folosim. Purtate într-un mod incorect, acestea pot duce la apariția infecțiilor și pot agrava problemele de vedere, făcând mai mult rău decât bine, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, există câteva situații în care lentilele de contact nu ar trebui purtate, ele putând să ne pună sănătatea în pericol.

3 situații în care ar fi bine să nu porți lentilele de contact

1. Când ești răcită

Dacă ești răcită sau alergiile de sezon te afectează în această perioadă, cel mai bine ar fi să renunți la lentilele de contact. Atunci când suntem răciți sau dezvoltăm diverse alergii, ochii ne lăcrimează excesiv și pot să apară mâncărimi. Frecarea ochilor poate duce la apariția unor leziuni la nivelul corneei, ceea ce crește riscul de a dezvolta infecții oculare puternice. În astfel de situații este de preferat să porți ochelarii de vedere și asta pentru că ei nu intră în contact direct cu ochiul și nu agravează simptomele răcelii sau alergiilor.

2. Când faci duș

Specialiștii sunt de părere că nu ar trebui să porți niciodată lentilele de contact atunci când faci duș. În apă există un organism numit acanthamoeba, care poate ajunge în spatele lentilelor de contact atunci când faci duș și care îți poate distruge ochiul. Odată dezvoltată această infecție, ea poate fi tratată cu mare dificultate, iar în cazuri grave se poate ajunge chiar la transplant de cornee.

3. În timpul somnului

Dacă ți se întâmplă de multe ori să adormi cu lentilele de contact, acest lucru nu este tocmai recomandat. Atunci când ochii sunt închiși, lentilele împiedică oxigenul lacrimogen să ajungă la cornee. Acest lucru duce la umflarea corneei și apariția unor infecții foarte puternice, care pot atrage după sine orbirea. În plus, pentru că în timpul somnului nu clipești, ochiul nu este lubrifiat, lentilele se pot bloca, iar dimineața poți întâmpina o serie de dificultăți dacă vrei să le îndepărtezi.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

3 obiceiuri zilnice care favorizează apariția pietrelor la rinichi

Antibioticul natural care te ține departe de bolile sezonului rece! Se prepară ușor, în doar câteva minute

5 motive pentru care te doare spatele. Ce poți face pentru a combate durerile insuportabile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului