3 obiceiuri zilnice care favorizează apariția pietrelor la rinichi

3 obiceiuri zilnice care favorizează apariția pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi apar în momentul în care la nivelul urinei există un dezechilibru între cantitatea de apă și cea de săruri sau minerale. Această afecțiune poate provoca dureri foarte puternice, mai ales atunci când pietrele la rinichi urmează traseul tractului urinar, ajungând în anumite cazuri să blocheze eliminarea urinei.

Pietrele la rinichi pot să apară indiferent de vârstă, acestea putând să aibă diferite dimensiuni. Cu cât dimensiunea acestora este mai mare, cu atât durerile sunt mai puternice și este nevoie de intervenția medicului specialist pentru eliminarea lor. Pot exista mai mulți factori care să ducă la apariția pietrelor la rinichi, însă există 3 obiceiuri zilnice, care favorizează dezvoltarea acestei afecțiuni, potrivit familyshare.com.

3 obiceiuri zilnice care favorizează apariția pietrelor la rinichi

1. Consumi prea multă carne

Cercetările medicilor au demonstrat că o dietă bogată în proteine favorizează apariția pietrelor la rinichi. Astfel, specialiștii recomandă un regim care să aibă la bază fructe și legume, iar cantitatea de carne să nu depășească dimensiunea unui pachet de cărți de joc.

2. Nu bei suficientă apă

Atunci când nu bei suficientă apă, riscul ca sărurile și minerale să se unească și să formeze o piatră este mult mai mare. Acest lucru se întâmplă în momentul în care urinezi foarte rar, motiv pentru care este foarte important să consumi suficientă apă, cantitatea recomandată fiind de 3 litri zilnic.

3. Consumi alimente bogate în oxalați

Oxalatul este un mineral care favorizează apariția pietrelor la rinichi, mai ales atunci când în organism nu există o cantitate suficientă de apă. Alimentele bogate în oxalați sunt nucile, ciocolata, fasolea roșie sau tărâțe de ovăz. Pentru că acestea sunt importante pentru o bună funcționare a organismului, soluția nu este renunțarea definitivă la ele, ci consumarea lor în combinație cu surse de calciu. Atunci când oxalații se combină cu calciul, riscul ca aceștia să se transforme în pietre la rinichi este redus considerabil.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Antibioticul natural care te ține departe de bolile sezonului rece! Se prepară ușor, în doar câteva minute

5 motive pentru care te doare spatele. Ce poți face pentru a combate durerile insuportabile

Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie? Semnele care ar trebui să te trimită direct la medic

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate