3 lucruri care te transformă într-o persoană vulnerabilă în relația de cuplu. Spune-le cât mai rar!

În relația de cuplu, întotdeauna va exista o diferență între cei doi parteneri, unul fiind mai autoritar, iar celălalt mai vulnerabil și înțelegător. 

Modul în care suntem percepuți de cei din jur, dar și felul în care ei ajung să ne trateze este influențat de atitudinea pe care noi o avem. De cele mai multe ori, modul în care ne comportăm îi determină pe ceilalți să ni se adreseze ușor superior, moment în care ne vom simți vulnerabili.

3 lucruri care te transformă într-o persoană vulnerabilă în relația de cuplu

În relațiile de cuplu, există câteva gesturi, care îl determină pe partener să ajungă să ne controleze. Acestea țin cont inclusiv de modul în care ne adresăm și de cuvintele pe care le rostim foarte des.

1. Spui mereu “Iartă-mă”

Capacitatea de a-ți recunoaște greșelile și de a-ți cere iertare atunci când este cazul este ceva de admirat, însă nu trebuie să exagerezi cu scuzele, atunci când nu își au rostul. Dacă îți ceri scuze pentru orice lucru minor, cel de lângă tine te va percepe ca fiind o persoană ușor de controlat și dependentă de cei din jur. În plus, există posibilitatea ca cei din jurul tău, inclusiv partenerul de viață, să creadă că pot face lucrurile greșit, în timp ce tu îți vei asuma toată vina.

2. Folosești des în conversații expresia “Nu sunt un expert”

Dacă îți e teamă că ceea ce spui nu e tocmai corect și că vei fi judecată, evită să folosești expresia “Nu sunt un expert”, imediat după orice părere exprimată. Dacă ar fi să judecăm la rece problema, nici cei cu care conversezi nu sunt întotdeauna experți, motiv pentru care nu ai de ce să te rușinezi. În plus, folosind această expresie, îi vei da celui de lângă tine senzația că este cel care cunoaște adevărul absolut și există riscul să te trateze cu superioritate, potrivit familyshare.com.

3. Te adresezi celor din jur spunându-le: “Are sens ceea ce spun?”

Chiar dacă ești prudentă și vrei să te asiguri că ceea ce spui este corect, nu folosi expresia “Are sens ceea ce spun?”. Atunci când folosești această adresare, persoana din cuplu te va vedea ușor nesigură pe tine și va avea tendința să îți spună că greșești, chiar dacă acest lucru nu se întâmplă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

5 lucruri pe care bărbații le apreciază la femei. Ce trebuie să faci pentru ca el să te considere irezistibilă?

Te-ai logodit de curând, dar ideea nunții nu te încântă prea tare? Acestea sunt 4 semne că trebuie să rupi logodna

Cea mai simplă modalitate prin care poți pune punct unei relații

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex