20 de lucruri pe care le faci zilnic și care te scapă de kilogramele în plus

femeie care face curatenie

A face exerciții nu înseamnă neapărat să petreci nenumărate ore în sala de sport. În timp ce îți faci treburile prin casă poți arde mai multe calorii decât îți poți imagina.

Uite câteva activități pe care le faci zilnic și care ard o mulțime de calorii.

1.Ștersul ferestrelor- 250 kilocalorii/ oră

Potrivit unui infografic rezlizat de AXA, ștersul ferestrelor poate arde între 170 și 250 de kilocalorii pe oră, echivalentul a două pungi de cipsuri.

2. O baie fierbinte- 126 kilocalorii/ oră

Experții de la Universitatea Loughborough sunt de părere că o baie fierbinte cu temperatura apei de 40 de grade poate arde mai multe calorii decât mersul pe bicicletă. Explicația pentru acest fenomen este că atunci când temperatura corpului crește, proteinele sunt eliminate și astfel scade nivelul de zahăr din sânge. O oră de stat în cadă este echivalentă cu 25-30 de minute de mers pe jos, potrivit goodtoknow.co.uk. Pentru a arde și mai multe calorii este de preferat să faci această baie fierbinte imediat după ce ai servit masa.

3. Râsul-  78 kilocalorii/ oră

Se spune că râsul îngrașă, însă acesta este doar un mit. O porție zdravănă de râs arde mai bine de o calorie pe minut, ceea ce nu e deloc de neglijat.

4. Așeazarea patului-  260 kilocalorii/ oră

Trebuie să lucrezi la un hotel pentru a face patul timp de o oră, însă studiile realizate de MuscleFood.com au arătat că schimbatul lenjeriei pentru 4 dormitoare poate arde 65 de calorii în doar 15 minute. Acum că știi acest lucru, cu siguranță vei schimba lenjeria mai des.

5. Grădinăritul- 416 kilocalorii/ oră

Doar 30 de minute de lucru în grădină pot duce la arderea a mai mult de 200 de calorii, așa că dacă stai la casă ar fi bine să te apuci de grădinărit. Concentrează-ți atenția către săpat și asta pentru că această activitate lucrează mușchii abdominali și umerii.

6. Spălatul rufelor- 78 kilocalorii/ oră

Această activitate arde relativ puține calorii în raport cu alte treburi casnice, însă simpla încărcare și descarcare a mașinii de spălat, dar și punerea rufelor la uscat ajută în procesul de slăbire.

7. Plimbatul- 185 kilocalorii/ oră

Toată lumea știe că mersul pe jos este preferat în detrimentul mersului cu autobuzul sau cu mașina, iar dacă mai pui la socoteală și numărul de calorii pe care le arzi atunci când ieși la plimbare, cu siguranță merită să faci acest efort.

8. Mersul pe jos- 360 kilocalorii/ oră

Să duci copiii la școală dimineață seamănă mai mult cu un maraton, mai ales dacă ești în întârziere. Acest lucru poate fi un adevărat ajutor pentru silueta ta, ținând cont de numărul mare de calorii pe care le consumi atunci când faci această activitate.

9. Mersul pe bicicletă- 300 kilocalorii/ oră

Mersul pe bicicletă este una dintre cele mai distractive metode prin care poți topi kilogramele în plus. Invită-ți copiii la o plimbare cu bicicleta în zilele de dumincă și astfel veți reuși să petreceți timp împreună, să respirați aer curat, iar tu te vei bucura să ai și câteva calorii în minus.

10. Curățenia în casă- 240 kilocalorii/ oră

Dacă ești o personă care iubește curățenia, vei fi surpinsă cât de multe calorii poți arde doar făcându-ți treburile zilnice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate