Obiceiuri nesănătoase care ne pot pune sănătatea în pericol

barbat care se spala pe maini

Fiecare dintre noi avem obiceiuri care ne relaxează, dar care ne pot pune sănătatea în pericol. Fie că vorbim despre rosul unghiilor, fie că facem referire la verificarea contului de Facebook, toate aceste activități pot reprezenta un pericol pentru sănătatea noastră.

Iată o listă cu cele mai întâlnite, dar și cele mai nocive obiceiuri.

  1. Folosirea telefonului în timp ce ești la toaletă

Dacă îți place să îți verifici rețelele de socializare în timp ce mergi la baie, trebuie să îți dăm o veste proastă. Acest obicei, deși pare inofensiv, este foarte periculos pentru sănătatea ta, potrivit goodtoknow.co.uk. Experta în sănătatea mediului, Kelly Reynolds explică: Atunci când speli toaleta, apa cu fecale și urină se răspândește pe o distanță de aproximativ 1,8 metri și aerosolii cresc cu fiecare spălare, așa că dacă vorbim despre o baie publică, apa murdară din toaletă  va acoperi toată suprafața, în special dozatorul de hârtie igienică, acesta fiind chiar lângă vasul de toaletă.”

Germenii din toaletă pot ajunge foarte ușor pe telefonul tău mobil, dacă alegi să îl folosești atunci când mergi la baie. Bacteria E-coli care se găsește în urină poate cauza intoxicații alimentare, dar și crampe abdominale sau diaree.

  1. Alegerea unui săpun solid în locul celui lichid

Nimeni nu ar fi crezut că folosirea săpunului ar putea fi un obicei nesănătos. Ei bine, atunci când vine vorba de săpunul solid, dat fiind faptul că acesta poate fi folosit de mai multe persoane, pe suprafața lui pot exista o mulțime de bacterii, iar riscul ca acestea să se răspândescă rapid este foarte ridicat. De preferat ar fi să alegi un săpun lichid pentru a evita o eventuală infecție.

  1. Folosirea caselor de marcat automatizate

Casele de marcat automatizate reprezintă alegerea perfectă atunci când vrei să scapi de cozile mari de la supermarket sau când pur și simplu nu vrei să iei contact cu casierii magazinului. Totuși, dacă ții la sănătatea ta ar trebui să te gândești că ecranul acestora este folosit de o mulțime de oameni și foarte puțini dintre ei și-au spălat mâinile ca la carte.

  1. Atingerea mânerului fierbătorului de la birou

Mulți oameni merg direct la fierbătorul sau la ibricul de cafea de la birou, imediat cum ajung la muncă ceea ce înseamnă că tot ce au atins în drumul până la servici se va regăsi acum pe mânerul acestor obiecte.  Pentru ca fierbătorul să nu mai reprezinte un pericol, fie curățați mânerul în mod regulat, fie vă spălați bine pe mâini după utilizarea acestuia.

  1. Apăsatul butoanelor de la lift

Butonul de la liftul ce se află la parterul unei clădiri este unul dintre cele mai folosite, motiv pentru care poate transmite foarte multe bacterii. Science of Us avertizează că virusul paragripal preferă acestă zonă, așa că cel mai bine ar fi să pregătești gelul antibacterian.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate