10 caracteristici cheie care te ajută să ai succes în carieră

10 caracteristici care te ajută să ai succes în carieră

Fiecare persoană visează la o carieră de succes, însă aceasta se obține prin foarte multă muncă, favorizați fiind cei care au câteva caracteristici cheie.

Numărul persoanelor care nu sunt satisfăcute de job-ul pe care îl au este tot mai mare, foarte multe dintre acestea renunțând la cariera pe care și-o doresc, crezând că nu au talentul necesar pentru a ocupa o poziție mai înaltă. Cu toate acestea, potrivit cercetătorilor din domeniul afacerilor, abilitatea înnăscută de a face anumite lucruri nu reprezintă un factor care să influențeze cariera unei persoane. Astfel, cel mai important lucru pentru a obține o cariera mult visată este, de fapt, capacitatea de adaptare, potrivit dailymail.co.uk.

John Rampton, specialist în marketing online spune că există 10 caracteristici cheie care pot ajuta pe oricine să atingă succesul în carieră.

1. Inteligența emoțională

Oamenii care au inteligență emoțională sunt capabili să își controleze propriile sentimente, dar știu cum se comporte și atunci când vine vorba despre emoțiile celorlalți.  Dacă nu ești o persoană care se poate lăuda cu o inteligență emoțională, poți corecta acest lucru încercând să fii o persoană empatică și lăsând de-o parte ideea de a atinge perfecțiunea.

2. Renunțarea la ideea că sunt lucruri care ți se cuvin

Dacă trăiești cu ideea că meriți ca anumite lucruri să ți se întâmple în viață, acest lucru te va împiedica să accepți provocările care pot să apară.

3.  Flexibilitate

Persoanele flexibile au capacitatea de a găsi noi soluții pentru problemele care pot să apară. Dacă rămâi setată pe o anumită strategie vei obține de fiecare dată aceleași rezultate, ceea ce înseamnă că nu vei evolua.

4. Patru lucruri importante

Există patru lucruri importante pe care orice persoană de succes trebuie să le aibă. Acestea sunt încrederea, provocarea și abilitatea de a o îmbrățișa ori de câte ori apare, controlul și angajamentul de a-ți atinge obiectivele.

5.  Gândirea în perspectivă

Persoanele care au capacitatea de adaptare privesc trecutul ca pe ceva din care pot învăța, dar nu rămân ancorate în el. Mai mult, aceste persoane încearcă să nu repete greșelile din trecut.

6. Calmul

Să îți păstrezi calmul în situațiile limită este o calitate pe care trebuie să o aibă orice persoană care își dorește o carieră de succes.  În momentele în care simți că nivelul de nervozitate este foarte ridicat, cel mai bine ar fi să tragi aer în piept și să te detașezi de situație până în momentul în care reușești să te calmezi.

7. Atitudine pozitivă

O atitudine pozitivă te va ajuta să iei întotdeauna cele mai bune decizii și să faci față situațiilor stresante.

8. Spiritul de inițiativă

În loc să stai și să aștepți ca lucrurile să se rezolve de la sine, ar fi bine să fii o persoană conectată mereu la ceea ce se întâmplă în jurul tău și  să încerci să găsești soluții. Este foarte important să faci diferența între ce este bine și ce este rău, să vezi în orice lucru o oportunitate și să faci față amenințărilor care pot să apară.

9. Consecvența

Toate obiceiurile bune au sens doar atunci când sunt aplicate în mod constant. Acesta este principalul motiv pentru care trebuie să încerci mereu să îți setezi obiective, să îți contruiești echipa de care ai nevoie și să îmbrățișezi responsabilitățile.

10.  Recunoștința

Nu sunt importante provocările peste care ai fost nevoită să treci, important este să apreciezi lucrurile pe care ai reușit să le faci așa cum trebuie. Chiar dacă ai eșuat într-un anumit domeniu, important este să înveți din greșeli și să folosești ceea ce ai învățat pentru ca lucrurile să meargă mai bine pe viitor.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Lipsa jobului, principala cauză care poate duce la apariția infarctului miocardic

5 joburi în care oamenii ar putea fi înlocuiți de roboți

Legătura neștiută dintre înșelatul în cuplu și joburile bine plătite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse