5 joburi în care oamenii ar putea fi înlocuiți de roboți

5 joburi în care oamenii ar putea fi înlocuiți de roboți

5 joburi în care oamenii ar putea fi înlocuiți de roboți

Societatea în care trăim se îndreaptă către un proces de automatizare, iar roboții ar putea lua locul oamenilor atunci când vine vorba de anumite joburi.

Un studiu realizat de Universitatea Oxford a arătat că 47% din joburile întâlnite în SUA vor fi automatizate în următoarele două decenii. Practic, locul oamenilor va fi luat de anumite mașinării, care sunt programate să învețe anumiți algortimi și care vor fi capabile să îndeplinească sarcinile de lucru mult mai bine decât o fac oamenii în prezent. Astfel, cercetătorii au alcătuit un top al joburilor care ar putea fi automatizate în viitor, potrivit shellypalmer.com.

1. Managementul de nivel mediu

Dacă locul tău de muncă presupune să introduci anumite date în Excel și să faci corelații pe baza valorilor introduse, ar trebui să te gândești serios la un alt job în viitor. Specialiștii sunt de părere că joburile de acest tip sunt printre primele care vor fi automatizate, iar sarcinile îndeplinite de oameni vor fi preluate de roboți.

2.  Joburile din vânzări

Chiar dacă te pricepi de minune să negociezi și să atragi clienții, jobul tău este în pericol în viitor. Mașinăriile inteligente se pot ocupa de tot ceea ce înseamnă mecanismul vânzărilor, iar cei care activează în acest domeniu pot alege tehnologia în locul persoanelor calificate.

3.  Reporterii, jurnaliștii, scriitorii sau crainicii de televiziune

Scrisul este adesea legat de partea de creativitate, dar nu atunci când vine vorba despre știri. Echipamentele inteligente pot fi învățate să citească date, să interpreteze anumite materiale video, dar și să producă texte ușor de înțeles și de citit. Mai mult, aparatura se poate dezvolta în așa fel încât nu va mai fi nevoie de crainci de televiziune, ci informațiile vor fi înregistrate și redate cu ajutorul unui sistem de sunet performant. Chiar dacă va mai dura ceva până când industria media nu va mai avea nevoie de oameni pregătiți în acest domeniu, trebuie luată în calcul și posibilitatea ca acest domeniu să fie automatizat complet în viitor.

4.  Contabilii și bibliotecarii

Fie că vorbim despre contabili, fie că ne referim la bibliotecari, ambele meserii presupun o evidență ce trebuie ținută în mod constant. Astfel, softurile moderne pot prelua aceste sarcini și aceste joburi sunt în pericol să dispară în viitor.

5. Doctorii

Domeniul medical este cel în care aparatura evoluează foarte des, lucru care ajută în procesul de vindecare al multor boli grave și asta pentru că sunt eliminate erorile umane ce ar putea să apară. Chiar dacă în prezent aparatura modernă este acționată de medici cu experiență, în viitor foarte multe operații ar putea fi făcute doar de roboți instruiți să intervină în diferite proceduri medicale.

Foto: pixabay.com

Citește și:

Legătura neștiută dintre înșelatul în cuplu și joburile bine plătite

O treime dintre mamele care lucrează spun că au găsit echilibrul între job și familie

Ești pregătit ca în 3-4 ani profesia ta să arate altfel? Nu schimba jobul, reinventează-l!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse