Lipsa jobului, principala cauză care poate duce la apariția infarctului miocardic

lipsa jobului duce la infarct miocardic

Infarctul miocardic provoacă un număr ridicat de decese în fiecare an, iar specialiștii au descoperit că lipsa jobului poate cauza dezvoltarea acestei afecțiuni.

Lipsa jobului este o problemă tot mai întâlnită în societate, foarte multe persoane confruntându-se într-o anumită perioadă a vieții cu acest lucru. Chiar dacă este o problemă temporară, lipsa jobului poate afecta puternic organismul uman, provocând infarctul miocardic. În urma studiilor, cercetătorii au descoperit că majoritatea celor care nu au un loc de muncă stabil se confruntă cu un nivel ridicat de stres și cu un stil de viață sedentar, ceea ce face ca riscul de apariție a infarctului să fie mult mai ridicat, potrivit dailymail.co.uk.

Potrivit studiilor realizate de Universitatea din Osaka, riscul de a se confrunta în timpul vieții cu un infarct miocardic este cu 60% mai mare în rândul bărbaților care nu au un job, decât în rândul femeilor aflate în aceeași situație. Cu toate acestea, principala cauză care duce la mortalitate în rândul femeilor este accidentul vascular.

Medicii care au participat la acest studiu sunt de părere că toți cei care își pierd locul de muncă ar trebui consiliați și ajutați să își găsească un job care să le aducă satisfacție. Mai mult, s-a constantat că nu doar absența jobului poate cauza accidentul vascular, ci și nesiguranța locului de muncă.

În cazul infarctului miocardic, tratamentul cât mai rapid este vital pentru o recuperare aproape completă. Statisticile spun că una din patru persoane supraviețuiesc după ce au suferit un infarct miocardic, însă două treimi din aceste persoane se confruntă cu dizabilități ce implică apariția unor dificultăți în vorbire sau paralizia.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ești sigură că nu ai avut un accident vascular?

Bolile cardiovasculare

Despre riscul cardiovascular cu putin umor si cu maxima seriozitate!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro