Ziua Internațională a Familiei 2020 și egalitatea de gen

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

În data de 15 mai, țările celebrează Ziua Internațională a Familiei. A 25-a aniversare a acestei sărbători pică într-o perioadă plină de provocări.

Pandemia de COVID-19 îndreaptă atenția către importanța investirii în politicile sociale de protejare a indivizilor vulnerabili și a familiilor.

Ziua Internațională a Familiei 2020 și egalitatea de gen

Anul acesta, Națiunile Unite trag un semnal de alarmă asupra inegalității de gen din cadrul familiilor.

Familiile sunt cele care înfruntă criza. Iar în întreaga lume, femeile continuă să muncească, în același timp asumându-și sarcinile casnice disproporționat față de bărbați.

Tocmai de aceea, echilibrul dintre viața de familie și viața profesională este mult mai greu de obținut pentru femei. Asigurarea egalității dintre genuri este, așadar, imperativă în cadrul familiei.

În prezent avem oportunitatea de a regândi și transforma modul în care economiile și societățile noastre funcționează. Astfel, sperăm să obținem egalitate de gen în cadrul familiilor din întreaga lume.

Ziua Internațională a Familiei

Ziua Internațională a Familiei a fost stabilită de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în data de 20 septembrie 1993.

Evenimentul este celebrat în data de 15 mai a fiecărui an pentru a reflecta asupra importanței pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

1994 a fost declarat An Internațional al Familiei. Începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în mai multe țări de pe planetă. Scopul este de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei.

De ce? Pentru că, în ultimele decenii, oamenii au avut tendința de a se îndepărta de această instituție.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române. Propunerea a fost de asemenea susținută de Patriarhia Română.

În VIDEOCLIPUL de mai sus găsiți câteva dintre familiile care ne inspiră! Fiecare familie este unică și trebuie apreciată ca atare! 

Foto: Shutterstock.com / Instagram / Profimediaimages.ro

Citește și:

9 Mai: Ziua Europei. 11 lucruri interesante pe care sigur nu le știai despre acest continent

Guvernul a alocat 150 de milioane lei pentru tablete destinate elevilor din medii defavorizate

Motivul pentru care elevii vor începe școala pe 14 septembrie 2020. Explicațiile ministrului Educației

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Copii