9 Mai: Ziua Europei. 11 lucruri pe care nu le știai despre acest continent

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Pe 9 Mai, europenii celebrează Ziua Europei, sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Pe 5 mai este aniversat Consiliul Europei, iar pe 9 mai pentru Uniunea Europeană (UE).

9 Mai: Ziua Europei. 11 lucruri pe care nu le știai despre acest continent

Numele continentului provine din mitologia greacă. Zeus s-ar fi îndrăgostit de Europa, o prințesă feniciană.

O răpește pe insula Creta, o seduce (fără a-i spune că are soție), iar ea îi devine amantă. Aflând adevărul, Europa se aruncă de pe o stâncă în mare, însă Afrodita o salvează.

Pământul pe care a fost adusă de Zeus va primi numele ei. Europa i-a dăruit lui Zeus doi fii, Minos, care va ajunge regele Cretei, și Eac, judecător al lumii umbrelor.

Continentul reunește 51 de state dintre care doar 27 fac parte din Uniunea Europeană. Ultima țară alăturată este Croația, care a aderat în anul 2013.

Irlanda este țara cu cele mai multe trofee Eurovision. În cele 63 de ediții, reprezentanții Irlandei au obținut de 7 ori marele premiu. Suedia a câștigat de 6 ori, în timp ce Luxemburg, Franța, Olanda și Regatul Unit au câștigat de 5 ori.

Pe teritoriul Europei se află atât cel mai mic stat din întreaga lume, cât și cel mai mare, Vatican și, respectiv, Rusia.

În Danemarca, 7000 de nume sunt legale, însă dacă îți dorești ca bebelușul tău să poarte un nume deosebit, trebuie mai întâi ca acesta să fie aprobat de către guvern. Jakobp, Ashleiy, Anus, Monkey și Pluto sunt toate interzise. Ce este în neregulă cu Pluto?!

În Danemarca, Suedia și Norvegia, 10 sate au nume alcătuite dintr-o singură literă. Orașul cu numele Å, care înseamnă „pârâu mic sau râu' în toate limbile scandinave, este regăsit de 9 ori în aceste state, iar Ö, care înseamnă „insulă', se găsește în Suedia.

10 țări din Europa încă au monarhii. Andorra, Belgia, Danemarca, Suedia, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Olanda, Norvegia și Spania.

Predispus mușcăturilor de țânțari? Stați fără grijă, în Islanda ei nu există! Din pricina lipsei lacurilor și a temperaturilor neadecvate împerecherii țânțarilor, această țară este liberă de răzbunarea acestor insecte.

Germania înregistrează cel mai mare număr de fast food-uri McDonald’s, mai exact 1.480. Următoarele două țări sunt Franța și Regatul Unit, ambele cu peste 1000 de astfel de localuri.

Muntele Elbrus din Rusia este cel mai înalt vârf de munte din Europa aflat la o înălțime de 5.642 de metri.

Republica Cehă are cele mai multe castele dintre toate statele europene, mai exact 932.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Ea este fiica celei mai de succes femei de afaceri din România! Cum arată Norvina, fiica Anastasiei Soare?

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 9 ani de căsnicie! 12 lucruri pe care nu le știai despre nunta lor

Fiica cea mare a lui Arnold Schwarzenegger este însărcinată cu primul ei copil. Iată tot ce am aflat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse