(P) Cum se prepară corect și sigur pentru bebeluș laptele praf?

Modul cum este hrănit, precum și tipul de alimentație oferit copiilor cu vârstă fragedă este un subiect extrem de important pentru fiecare părinte, iar când vine vorba despre sugari, grija și atenția sunt și mai mari. Pentru că bebelușii au un sistem imunitar extrem de delicat și pot fi cu ușurință afectați de virusuri, bacterii, microbi, etc, ce în mod normal în cazul  adulților, dar și al  copiilor cu vârste mai mari nu ar crea probleme și riscuri pentru sănătatea lor.

Astfel, atunci când cei mici sunt hrăniți cu preparate din lapte praf, există o serie de pași pe care părințîi trebuie să îi respecte cu sfințenie pentru binele,  siguranță și sănătatea celui mic. Fiecare părinte responsabil se va informa în detaliu chiar înainte de a veni pe lume copilul lor, acest lucru făcând parte din pregătirea și antrenamentul lor pentru perioada în care vor începe să se ocupe propriu zis de alimentarea sugarului.

Astfel, prepararea laptelui praf nu este o operațiune complicată față de care părinții trebuie să aibă emoții, dacă fiecare etapă a acestui proces se realizează păstrându-se igiena strictă permanent.

Prima etapă este cea referitoare la igienizarea cu grijă a mâinilor, cu apă și săpun, înainte de a trece la prepararea propriu-zisă a laptelui. Abia apoi se trece la igienizarea tuturor recipientelor  de care este nevoie, biberon, căniță, tetină, linguriță etc. Toate acestea trebuie apoi sterilizate, la abur sau prin fierbere. Și masa de lucru trebuie de fiecare dată igienizată amănunțit, tot pentru ca bebelușul să nu fie în contact cu eventuale bacterii, microbi etc.

De asemenea, dozajul laptelui praf trebuie realizat exact așa cum se recomandă în instrucțiunile de pe cutie, nici mai mult, nici mai puțin, pentru că un lapte prea diluat îi poate provoca diaree, unul prea concentrat poate determina constipare.

O atenție deosebită trebuie acordată apei care va fi fiartă pentru prepararea laptelui pentru bebeluș. Sub nicio formă nu se va utiliza apă de la robinet sau apă de la fântână, care prin compoziția lor îl pot pune în pericol pe cel mic. Se recomandă anumite tipuri de apă plată, care întrunesc acele condiții necesare alimentației bebelușului, deci pură din punct de vedere microbiologic.

Odată întrunite aceste condiții, trebuie verificată temperatura laptelui preparat și pus în biberon, nu prea fierbinte, dar nici la temperatura camerei, vechea metodă de a pune câțiva stropi  pe antebraț funcționează de fiecare dată.

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial