Bagajul pentru maternitate: ce obiecte trebuie să ai la tine pentru naștere

Dacă alegi să naști la spital, vei fi plecată de acasă cel puțin 24 de ore, dacă va fi o naștere vaginală fără complicații, și între două și patru zile, în cazul unei cezariene. În situația în care apar complicații, perioada de internare va fi mai mare, de aceea este important să fii pregătită din timp pentru orice situație.

Bagajul pentru maternitate este un punct cheie pe lista de lucruri de făcut înainte ca bebelușul să vină pe lume.

Doar aproximativ 5% dintre bebeluși se nasc la termen. Cei mai mulți vin pe lume cu șapte zile înainte de data programată, arată studiile de specialitate. Din acest motiv, este important să ai o geantă pregătită cu cel puțin trei săptămâni înainte de termenul estimat al nașterii, care este considerat a fi săptămâna 40. Însă, orice naștere între 37 și 42 de săptămâni este considerată la termen.

Ce trebuie să conțină bagajul pentru tine

Acesta trebuie să conțină atât obiecte pentru îngrijire personală și haine, cât și acte necesare internării și accesorii pentru alăptare. Dacă unele obiecte pot fi furnizate de spital, de altele trebuie să te îngrijești să le ai în bagaj. 

În privința hainelor pentru spital, este important ca acestea să fie cât mai lejere cu putință. Ai putea alege pentru perioada în care stai în spital cămăși de noapte sau bluze dame cu deschidere în față, care ușurează procesul de alăptare. Pentru că temperaturile sunt scăzute în această perioadă, poți lua în considerare să iei cu tine un halat mai gros, precum și șosete. Nu uita să pui în bagaj și lenjerie intima. Perioada petrecută în spital poate fi una confortabilă, iar vestimentația are un rol semnificativ pentru starea ta psihică. Nu uita, de asemenea, să aduci și haine pentru ieșirea din spital.

În ceea ce privește igiena personală, spitalele pun la dispoziția proaspetelor mămici obiectele esențiale, însă e bine să fii precaută și să ai la tine ceea ce consideri că vei avea nevoie (de la hârtie igienică, prosoape și șervețele umede și uscate până la periuță de dinți, deodorant, săpun și absorbante pentru perioada postnatală).

Cât despre articolele necesare alăptării, vei avea nevoie de un sutien special, de o cremă cu lanolină pentru îngrijirea mameloanelor și de tampoane pentru sân, însă poți adăuga în bagaj și pompa pentru sân.  

Nu uita să iei și actele necesare internării: buletinul, adeverința de salariat, precum și dosarul cu investigațiile din timpul sarcinii.

Ce trebuie să conțină bagajul pentru bebeluș

În primul rând, deși nu intră în bagajul propriu-zis, scaunul de mașină este un obiect esențial. Acesta trebuie instalat din timp în autoturism. Totodată, bebelușul va avea nevoie de scutece, deoarece va folosi până la opt bucăți zilnic. Adaugă, așadar, și un pachet de scutece pentru nou-născuți. În ceea ce privește igiena personală a bebelușului, poți pune în geantă un săpun pentru prima baie, un prosop, precum si șervețele umede.

De asemenea, nu uita să adaugi ser fiziolog, pentru curățarea zonelor sensibile ale bebelușului, și o cremă protectoare pentru eritem fesier, dar și biberon și tetine. Nu în ultimul rând, hainele sunt esențiale, așa că pune în bagaj câteva body-uri, bluze, pantaloni, șosete și căciulițe.

Bagajul pentru maternitate poate conține, pe lângă obiectele esențiale, și lucruri pentru confort. De pildă, gustările reci, neperisabile, băuturile naturale, dulciurile ori cărțile și revistele pot fi câteva din lucrurile de care vei avea nevoie la maternitate.

Sursă foto: Africa Studio/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Answear

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Copii