Pastă de piersici şi caise
1 Într-un vas larg cu baza dublă prajeşte ceapă în ulei 10 min până când se înmoaie. Adaugă scorţişoară şi piersicile sau caise şi fierbe 2 minute.
2 Adaugă ingredientele rămase şi amestecă până când se dizolvă zahărul.
Opreşte flacăra şi lasă să stea deoparte 1 oră până când caisele se hidratează.
Pune din nou vasul pe foc mare, amestecând, pâna când clocoteşte. Fiebe la foc mic 15-20 minute până când pasta se îngroaşă şi lichidul se evaporă.
3 Toarnă în borcane sterilizate. Lasă să se răcească şi acoperă borcanele cu celofan.
Păstrează borcanele într-un loc răcoros şi întunecat cel puţin o lună înainte de a consuma, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Încearcă și această rețetă delicioasă de dulceata de piersici
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Conserve