Cadouri handmade pentru Crăciun: Marmeladă acrişoară de portocale

marmelada-acrisoara-de-portocale

Ce ar fi să nu mai cheltuiţi o grămadă de bani pe cadourile de Crăciun, şi să le faceţi singure. Ne-am gândit să preparăm o marmeladă acrişoară de portocale.

Timp de preparare: 1h 30 min

Veţi avea nevoie de 5 borcane de 750 ml fiecare

Citiţi şi Creează împreună cu copilul tău, un minunat oraş de Crăciun

Handmade – Marmeladă acrişoară de portocale

Ingrediente:

  • decojitor manual pentru legume
  • 6 portocale medii
  • cuţit
  • 340 ml apă
  • 600 gr zahăr
  • 340 gr afine
  • borcane, discuri de ceară şi capace
  • bucăţi de material
  • panglică pentru fundă

Cum procedaţi:

  1. Curăţaţi cu ajutorul ustensilei de decojit 3 portocale. Aveţi grijă să nu curăţaţi şi partea albă. Tăiaţi coaja în fâşii foarte fine;
  2. Decojiţi şi restul portocalelor apoi tăiaţi-le în mai multe bucăţi;
  3. Amestecaţi într-o tigaie fâşiile de coajă de portocală, bucăţile de portocală, apa şi 200 gr de zahăr;
  4. Lăsaţi să fiarbă într-un clocot. După aceea, reduceţi flacăra şi lăsaţi să fiarbă la foc mic pentru 15 minute. Amestecaţi din când în când;
  5. După expirarea timpului, adăugaţi peste acest amestec, restul de zahăr (400 gr de zahăr) şi afinele. Lăsaţi să fiarbă cca 1 h, până se îngroaşă, amestecând ocazional;
  6. După aceea, stingeţi focul şi lăsaţi să se răcească. După ce s-a răcit complet, acoperiţi;
  7. Turnaţi marmelada în borcanele sterilizate, fierbinţi. Acoperiţi-le cu discuri cerate şi cu capace. Apoi, puneţi peste capace o bucată rotundă de material şi legaţi cu o panglică, făcând fundă. Nu uitaţi să le puneţi etichetă şi să le aşezaţi după ce s-au răcit, într-un loc răcoros, la întuneric.
  8. Termenul de valabilitate este de 6 luni.

Citiţi şi Dăruieşte de Crăciun un kit de relaxare cu scrub pentru corp şi pernă parfumată

Sursa foto: deco/crafts/Time Inc/Essentials/doar pentru avantaje.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Conserve