Vinete toxice: când devin vinetele toxice, semnele la care trebuie să fii atentă

Vinete toxice

Află când devin vinetele toxice: semnele care îți arată că vinetele sunt toxice și nu trebuie să le consumi.

Vinetele sunt foarte populare în bucătăria românească, stând la baza multor preparate delicioase precum zacusca, chifteluțe, salate, musaca sau tarte. Puțină lume știe însă că, negătite corect, vinetele pot deveni toxice și pot fi nocive pentru organismul uman.

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când alegi și gătești vinetele, pentru a nu avea surprize neplacute.

Vinete toxice: semnele care îți arată că vinetele sunt toxice

Ca și cartofii, vinetele au un conținut ridicat de solanină, substanța care poate avea efecte neplăcute asupra organismului uman. Ingerarea în cantități mari a solaninei poate provoca febră, transpirație, somnolență, confuzie, stări de vomă, greață, dureri de cap și crampe stomacale. Mai mult, consumul regulat de solanina poate duce chiar si la aritmie cardiaca si stop cardiorespirator.

Află aici la ce trebuie să fii atentă când alegi vinetele pentru gătit și cum îți dai seama dacă sunt sau nu toxice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate