Versete din Biblie care încurajează căsătoria

Trăim vremuri în care căsătoria creștină este considerată demodată. Nevalorizând instituția căsătoriei, mulți dintre noi aleg uniunea consensuală, mult mai confortabilă întrucât nu implică niciun fel de angajament: nici în fața lui Dumnezeu, nici în fața statului, nici măcar față de partener.

versete din biblie care incurajeaza casatoria

Cu toate acestea, există foarte multe persoane care fac pasul întemeierii unei familii creștine, multe dintre ele motivate de credința religioasă. Această credință se bazează, de cele mai multe ori, pe învățămintele biblice. Biblia ne învață cum să depășim momentele dificile care apar pe parcursul căsătoriei, cum să nu ne temem de ele, cum să ne iubim necondiționat aproapele, în acest caz, partenerul, cum să învățăm să iertăm. În articolul de față ne vom opri asupra unora dintre cele mai importante versete din Biblie care încurajează căsătoria.

Petru 4:8

Mai presus de toate, iubiți-vă fierbinte, căci iubirea acoperă o mulțime de păcate.

Ioan 4:7

Preaiubiților, să ne iubim unii pe alții căci iubirea este de la Dumnezeu și oricine iubește este născut din Dumnezeu și Îl cunoaște pe Dumnezeu.

Matei 6:14-15

Dacă iertați oamenilor păcatele pe care le săvârșesc împotriva voastră, și Dumnezeu vă va ierta. Dar dacă nu le iertați oamenilor păcatele lor, nici Dumnezeu nu vă va ierta păcatele.

Isaia 41:10

Nu te teme, căci sunt cu tine; nu te îngrijora, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, Eu te ajut, Eu te susțin cu dreapta Mea cea biruitoare.

Romani 12:16

Trăiți în armonie unii cu alții. Nu fiți prea mândri ca să acceptați compania oamenilor obișnuiți. Și nu credeți că știți tot.

Efeseni 4:26

Mâniați-vă, dar nu păcătuiți; nu lăsați soarele să apună peste mânia voastră.

Romani 8:28

Pentru cei care-L iubesc pe Dumnezeu, toate lucrează împreună spre binele lor, spre binele celor chemați după planul Său.

Ieremia 29:11

Căci Eu știu planurile pe care le am cu voi, spune Dumnezeu, gânduri de pace, nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o speranță.

Eclesiastul 4:12

Dacă cineva asuprește pe unul, alți doi îl pot apăra. O funie împletită în trei nu e ușor de rupt.

Corinteni 13:11

Când eram copil, vorbeam, gândeam și judecam ca un copil. Dar când am crescut, m-am lepădat de cele copilărești.

Coloseni 1:9-10

Noi nu ne-am oprit să ne rugăm pentru tine din clipa în care am auzit de tine. Îi cerem lui Dumnezeu să-ți aducă la cunoștință voința Lui și să-ți ofere înțelepciune spirituală și pricepere. Pentru ca felul în care vei trăi să-I fie plăcut Domnului, aducând roade în fapte bune. În tot acest timp, vei crește pe măsură ce vei învăța să-L cunoști pe Dumnezeu.

Marcu 11:24

De aceea vă spun că orice veți cere în rugăciunile voastre, să aveți credință că veți primi, și acel lucru va fi al vostru.

Filipeni 4:6-7

Nu vă faceți griji pentru nimic, ci în orice aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu prin rugăciuni, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu ce întrece orice pricepere vă va păzi inimile și gândurile întru Iisus Hristos.

Efeseni 4:29

Nu lăsați niciun cuvânt rău să vă iasă din gură, ci doar acele cuvinte care pot construi, după cum e nevoie să dea har celor care le aud.

Psalmi 28:7

Dumnezeu este tăria și scutul meu; inima mea se încrede în El și de El sunt ajutat; inima mea este plină de bucurie și Îl laud prin cântările mele.

Tu ce părere ai despre căsătorie? Care sunt argumentele tale în favoarea căsătoriei sau, dimpotrivă, împotriva acestei instituții?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate