Vaccinarea cu două doze nu protejează suficient împotriva Omicron

Într-un comunicat de presă, reprezentații Pfizer au anunțat că nivelul de anticorpi împotriva variantei Omicron este, în medie, de 25 de ori mai redus în rândul persoanelor care au primit două doze de vaccin. Astfel că vaccinarea cu două doze din serul Pfizer „nu protejează suficient' împotriva infectării cu Omicron.

Abia după a treia doză de vaccin nivelul de protecție este comparabil cu cel oferit la variantele anterioare ale virusului.

Din fericire cei care s-au vaccinat și au deja a doua doză făcută încă pot fi protejați împotriva dezvoltării unor forme severe ale bolii chiar dacă se pot îmbolnăvi de Covid.

„Deși două doze de vaccin pot oferi în continuare protecție împotriva formelor severe cauzate de tulpina Omicron, este clar din aceste date preliminare că protecția este îmbunătățită cu o a treia doză din vaccinul nostru. Vaccinarea rămâne cel mai bun curs de acțiune pentru a preveni răspândirea Covid-19', a declarat Albert Bourla, președinte și director executiv al Pfizer.

Îngrijorarea provocată de noua variantă Omicron este legată de rezultatele preliminare ale medicilor din Africa ce sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, și în plus creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

Noua variantă este „în mod clar foarte transmisibilă', foarte probabil mai mult decât Delta, tulpina globală dominantă actuală. Acumularea datelor epidemiologice din întreaga lume indică, de asemenea, că reinfecțiile sunt mai mari cu Omicron.

Omul de știință american Anthony Fauci a declarat marți că, deși va dura săptămâni pentru a evalua severitatea noii variante de Covid-19 Omicron, primele indicații au sugerat că nu a fost mai rău decât tulpinile anterioare și, posibil, mai blândă.

„Există o sugestie că ar putea fi chiar mai puțin severă, pentru că atunci când te uiți la datele pacienților care sunt urmăriți în Africa de Sud, raportul dintre numărul de infecții și numărul de spitalizări pare să fie mai mic decât în ​​cazul Delta. “

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate