Un simptom al variantei Omicron poate apărea atunci când mănânci

Se pare că există o mulțime de simptome ciudate pe care oamenii din toate colțurile lumii le experimentează odată cu apariția noii variante Omicron a coronavirusului. Un simptom ciudat poate apărea și atunci când mănânci.

Omicron este varianta dominantă în foarte multe țări după ce a înlocuit varianta anterioară, Delta, mai ales în zonele unde cazurile de coronavirus sunt în prezent larg răspândite. De exemplu, în Ajunul Crăciunului, cazurile de Covid din Marea Britanie au crescut la 121.371, fiind cea mai mare creștere zilnică de la începutul pandemiei.

Se știe că simptomele Omicron sunt diferite de cele ale altor variante ale coronavirusului.

Unele simptome sunt aceleași sau foarte asemănătoare, cum ar fi tusea uscată, dar oamenii au fost înștiințați să țină cont de unele efecte care pot părea neobișnuite. Un efect ciudat pare să afecteze persoanele cu noua variantă denumită Omicron, și poate ajuta la identificarea virusului chiar dacă unele persoane sunt asimptomatice.

Care este noul simptom care ar putea indica faptul că ați fost infectat cu varianta Omicron?

Este pierderea poftei de mâncare un nou simptom al Omicron?

Unele indicii sugerează că pierderea poftei de mâncare poate fi un simptom al variantei Omicron.

Oamenii de știință care fac studii pe variantele Coronavirusului au analizat datele simptomelor din cazurile pozitive înregistrate în datele cercetării și le-au comparat cu informațiile de la începutul lunii octombrie, când Delta era dominantă. Persoanele care au contribuit la studiu au raportat o pierdere a poftei de mâncare ca fiind primul simptom pe care l-au experimentat. Ei au raportat, de asemenea, un tip de „ceață pe creier'. Toți participanții la studiu au confirmat că simptomul pierderii poftei de mâncare a fost asociat cu varianta Omicron, mai degrabă decât varianta Delta.

Care sunt celelalte simptome ale Omicron?

Studiul, realizat de experți virusologi, a constatat că cele mai comune simptome Omicron nu erau foarte diferite de varianta Delta. Acestea sunt:

Nas înfundat
Durere de cap
Oboseala (ușoară sau severă)
Strănut
Durere în gât

Jumătate dintre participanții la studiu au spus că au avut simptomele care au devenit asociate cu coronavirusul, inclusiv febră, tuse sau pierderea gustului sau a mirosului. Alte simptome comune cu Omicron includ dureri musculare și transpirații nocturne.

Un alt studiu realizat de oameni de știință din întreaga lume este în curs de desfășurare pentru a încerca să construiască o imagine mai clară a modului în care funcționează Omicron și un profil complet al modului în care poate apărea. Cercetările de la Public Health din Scoția, au descoperit că persoanele care au fost infectate în noiembrie și decembrie au avut cu două treimi mai puține șanse de a fi spitalizate, în comparație cu varianta Delta.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate