Câteva pericole pentru sănătate ale Crăciunului la care trebuie să fiți atenți

S-ar putea să fie „Ho ho' pentru unii, dar pentru un număr mare de oameni, perioada Crăciunului poate pune în pericol sănătatea.

Pe lângă varianta Omicron și fiind perioada de vârf a răcelilor și a gripei, există și o serie de pericole mai puțin evidente la care trebuie să fiți atenți pentru a evita să vă petreceți vacanța în spital.

De fapt, decembrie a fost din punct de vedere istoric, în vremurile pre-Covid, perioada cea mai aglomerată de la camera de gardă a unităților spitalicești. De la excesul de mâncare și reuniunile de familie care provoacă stres, până la tot felul de accidente, aveți grijă să vă protejați pentru a petrece Sărbătorile relaxați și sănătoși.

Critici aduse preparatelor puse pe masă. Este aproape imposibil să mulțumești pe toată lumea atunci când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, există în fiecare familie cineva care să critice modul în care ai pus, de exemplu, maioneza în salata de boeuf. Această tehnică se numește „deflexie', potrivit expertului în stres Gladeana McMahon.

Așadar, dacă cineva vă critică din cauza faptului că ați folosit maioneză din comerț în loc să vă faceți singuri, pur și simplu fiți de acord. Dați din cap afirmativ, zâmbiți și spuneți: zâmbește și spune: „Da, să o fac eu ar fi avut un gust mai bun'. Apoi continuați ca și cum n-ar fi vorbit. Este un mod politicos și sofisticat de a spune evita discuții și de a-i face să simtă că și-au spus părere.

Invitați care beau prea mult alcool. Alcoolul combinat cu zgomotul și haosul Crăciunului sunt un amestec potențial letal, așa că dacă sunteți îngrijorat de faptul că unul dintre oaspeți exagerează cu alcoolul, asumați-vă controlul. Nu vă puteți controla familia, dar puteți schimba modul în care răspundeți. Prin urmare, le puteți spune politicos că vă face plăcere să îi aveți alături, însă dacă depășesc limita, cel mai bine ar fi să plece pentru a evita discuțiile sau accidentele.

Copii cu entuziasm ieșit din comun. Nu este surprinzător faptul că aproape două treimi din accidentele de Crăciun implică copii, conectați pe un amestec de entuziasm indus de cadouri, oboseală și ciocolată.

Aerul proaspăt este cel mai bun lucru, așa că iesiți într-un parc preț de câteva minute. Timpul în aer liber îi vor ajuta să ardă unele dintre mâncărurile dulci pe care le-au consumat, stabilizându-și nivelurile din sânge pentru a reduce schimbările de dispoziție', spune McMahon.

Stresul. Potrivit unui sondaj realizat de Rescue Remedy, un sfert dintre noi consideră Crăciunul mai stresant decât căsătoria, gătitul cinei de Crăciun fiind în fruntea listei. Luați-vă câteva momente departe de tot ce înseamnă pregătiri de Crăciun și faceți câteva exerciții de respirație.

Jucăriile. Foarte mulți copii sub 15 ani ajung la camera de gardă după un accident care implică o jucărie.

„Achiziționați întotdeauna jucării adecvate vârstei de la un producător de renume și verificați standardul european CE pentru a vă asigura că au fost testate la cele mai înalte standarde de siguranță și calitate', spun experții.

Indigestia. Atenție la produsele tradiționale consumate în exces mai ales după o perioadă lungă de post. Antiacidele obișnuite ar putea funcționa pe termen scurt, dar pot duce la un reflux de acid în cazul în care stomacul simte că există mai puțin acid, așa că pur și simplu produce mai mult, spune Dr. Kevin Whelan, om de știință în nutriție la King’s College, Londra, scrie The Sun.

Arsuri. În febra pregătirilor de Crăciun, multe accidente se petrec și în bucătărie atunci când „jonglați' cu mai multe cratițe fierbinți. Dacă totuși se întâmplă, aveți grijă cum tratați rana.

Puneți zona arsă sub jet de apă rece timp de 10 minute pentru a elimina căldura din ea, apoi înfășurați-o în folie alimentară pentru a reduce riscul de infecție. Acest lucru ajută, de asemenea, la reducerea disconfortului de la contactul cu aerul. În cazul în care arsura este de mare amploare, mergeți de urgență la medic.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate