Un nou tratament pentru cancer, disponibil din 2020. Cercetătorii susțin că acționează din prima zi de administrare și nu costă mult

tratament pentru cancer

O echipă de cercetători din Israel a descoperit un nou tratament pentru cancer, care, după spusele lor, va fi disponibil începând cu anul 2020. Tratamentul va începe să acționeze chiar din prima zi de administrare, se va întinde pe parcursul câtorva săptămâni, iar efectele adverse vor fi minime.

Conform www.jpost.com, cercetătorii susțin că acesta nu va costa mai mult decât restul tratamentelor pentru cancer disponibile în acest moment. Tratamentul poartă numele MuTaTo (multi-target toxin) și va utiliza o schemă care combină utilizarea peptidelor anticancerigene și a unei toxine care suprimă celulele canceroase.

Evident, această schemă de tratament va fi personalizată în funcție de pacient, vizând tipul de cancer de care acesta suferă.

Noul tratament pentru cancer va dura doar câteva săptămâni

Tratamentul pentru cancer va putea fi oprit, cel mai probabil, după doar câteva săptămâni de la administrare. Oamenii de știință au mai declarat că, în prezent, au finalizat primele teste pe șoareci și au reușit ajunge la performanța ca tratamentul să inhibe creșterea numărului de celule canceroase, neavând niciun efect asupra celulelor sănătoase.

Conform Agenției Internaționale pentru Cercetare a Cancerului, anual, la nivel mondial sunt diagnosticate cu cancer peste 18 milioane de persoane. Cancerul este a doua cauză de deces în lume, după bolile cardiovasculare.

Citeste si

Incidența cancerului mamar este în creștere în România. Cum s-a dezvoltat tratamentul cancerului de sân în ultimii ani?

Cancerul ovarian se vindecă. Cum poți descoperi boala din faza incipientă

10 femei își povestesc experiențele legate de cancerul de sân pe rețelele de socializare

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului