Un nou studiu arată că bărbații sunt mai sensibili la durere decât femeile

Barbatii sunt mai sensibili la durere decat femeile

Barbatii sunt mai sensibili la durere decat femeile

Bărbații sunt mult mai sensibili la durere decât femeile, potrivit unui studiu canadian publicat în revista Current Biology.

Rezultatul este demonstrat de un studiu realizat de cercetătorii universitari canadieni care au efectuat teste dureroase pe șoareci și pe oameni.

Oamenii de știință au reunit 41 de bărbați și 38 de femei cu vârste între 18 și 40 de ani, dar și șoareci. Ei au adunat subiecții într-un anumit loc (o cameră pentru oameni și o cușcă pentru șoareci) și au cauzat o ușoară durere prin aplicarea căldurii pe antebraț sau pe picior.

Ca rezultat al testului, bărbații au dat o evaluare mai mare durerii resimțite spre deosebire de femei. La șoareci, lucrurile au stat la fel. Prin aceste experimente, oamenii de știință au ajuns la concluzia că bărbații sunt mai sensibili la durere.

Însă, în același timp, Cercetătorii de la Universitătea Stanford au demonstrat că atunci când ambele sexe suferă de aceeași boală, femeile se plâng mai mult decât partenerii lor de sex masculin.

De asemenea, un alt studiu făcut de cercetătorii de la University of Columbia, arată că femeile au mai multă rezistență fizică decât bărbații.
Pentru a demonstra acest lucru, oamenii de știință au pus 9 femei și 8 bărbați să-și flexeze picioarele de 200 de ori, cât de repede pot.

Rezultatele au demonstrat că în timp ce bărbații sunt mai rapizi, ei obosesc mai repede decât femeile.

“Știm de ceva vreme că femeile sunt mai rezistente decât bărbații în timpul testelor de mușchi – exerciții statice, unde încheieturile nu se mișcă, precum menținerea unei greutăți -, dar voiam să aflăm dacă e adevărat în timpul mișcărilor de zi cu zi. Iar răspunsul este definitiv: femeile pot depăși bărbați la rezistență”, a declarat Profesorul Brian Dalton de la universitatea americană, potrivit New York Post.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate