Un detaliu care ne poate spulbera tot ce am știut până acum despre primul Crăciun

Este perioada în care colindătorii cântă, sunt agățate decorațiuni și felicitări de Crăciun încep să ne inunde din toate părțile. S-ar putea, totuși, să descoperi că multe dintre detaliile pe care ai ajuns să le crezi despre primul Crăciun din istorie sunt complet inexacte.

Nu s-a întâmplat în decembrie, scrie Live Science. Probabil că Iisus nu s-a născut pe 25 decembrie. De fapt, probabil că nu s-a născut deloc în decembrie. Biblia menţionează că păstorii veghează turmele lor pe câmp. Decembrie în Israel ar fi fost rece, câmpurile ar fi fost neproductive, iar oile probabil îngrădite.

Primul Crăciun. Primăvara sau iarna?

De obicei, păstorii își țineau turmele pe câmp în timpul sezonului cald. Deci, cum a ajuns Crăciunul să fie asociat cu 25 decembrie? Cele mai vechi estimări înregistrate care datează nașterea lui Hristos provin de la Clement din Alexandria (circa 200 d.Hr.). El a menționat diferite grupuri care au identificat data nașterii lui Iisus ca fiind 21 martie, 15 aprilie, 21 aprilie sau 20 mai. Prima mențiune despre 25 decembrie ca ziua de naștere a lui Iisus a fost abia la mijlocul secolului al IV-lea, când un almanah roman a enumerat decembrie.

O teorie populară despre originea Crăciunului este că primii creștini au furat data de la un festival al Soarelui Roman, care a avut loc la sfârșitul lunii decembrie. Se sugerează că aceasta a fost o încercare deliberată de a răspândi Crăciunul și creștinismul în tot Imperiul Roman. Această teorie are, totuși, numeroase probleme, deoarece scriitorii creștini timpurii, cum ar fi Irineu și Tertulian, nu menționează acest lucru.

S-a propus ca 25 decembrie, o perioadă de sărbători păgâne, să nu fi fost aleasă în mod deliberat până în secolul al XII-lea. Deși această teorie este populară pe rețelele sociale, oamenii de știință recunosc astăzi probleme serioase cu ea.

Întrebarea rămâne: de ce 25 decembrie? Tertulian a înregistrat un calcul conform căruia data nașterii lui Iisus a fost 25 martie. Aceasta a fost celebrată mai târziu ca o sărbătoare care comemorează conceperea lui Iisus, spre deosebire de nașterea Lui.

Mai mult, s-a sugerat că Iisus a murit pe 25 martie, ceea ce a condus la credința că El a fost conceput și răstignit în aceeași zi a anului. 25 decembrie înseamnă, evident, nouă luni după 25 martie, așa că a fost considerată ziua de naștere a Mântuitorului. Adevărul este că 25 decembrie a venit din serbările din Biserica primară, nu din sărbători păgâne. Mulți savanți de astăzi cred că Hristos nu s-a născut în decembrie.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate