Uleiul de palmier: păreri pro și contra. Cât de sănătos e uleiul de palmier

ulei de palmier

Mare atenție la uleiul de palmier: cât de sănătos este de fapt și când devine cancerigen.

Uleiul de palmier a devenit tot mai popular în ultima perioadă, fiind considerat de mulți drept o alternativă sănătoasă pentru gătit a uleiului rafinat de floarea soarelui. De asemenea, uleiul de palmier este deja folosit pentru prepararea unor produse precum margarina, înghețata, dulciurile sau cerealele pe care le mâncăm la micul dejun.

Au apărut însă informații potrivit cărora lucrurile nu ar sta chiar așa. Care este adevărul? Este uleiul de palmier bun pentru consum sau nu?

Uleiul de palmier: când devine uleiul de palmier toxic

Se pare că uleiul de palmier are proprietăți benefice pentru organism în momentul în care este consumat în stare brută. Atunci când este folosit la prăjit, uleiul de palmier devine cancerigen, deoarece la temperaturi mai mari de 200 de grade eliberează esteri glicerici, o susbtanță toxică.

Află aici cât de sănătos este de fapt uleiul de palmier.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate