Tu știi care este ora diavolului? Ora când timpul este în moarte clinică?

ora diavolului

Există un timp exact dincolo de miezul nopții când, vreme de o oră, pragul dintre lumea noastră și cea de dincolo se șterge, iar demonii și spiritele blestemate să nu aibă odihnă, trec dintr-o dimensiune în cealaltă. Este ora diavolului. Ora când timpul este în moarte clinică.

Nimeni nu știe exact ce se întâmplă la ora 3. 33 a nopții și toate încercările de a explica științific s-au izbit de mulțime de întrebări fără răspuns. Mulți oameni au trăit ciudata oră a diavolului iar poveștile lor au toate același început: s-au trezit din somn fix la această oră, fără să aibă vreun motiv anume, complet în stare de veghe, înconjurați de un val de frig groaznic indiferent cât de cald era în casă (semnul trecerii unui spirit) și au simțit brusc o teamă cumplită, o teroare aproape palpabilă care îi înconjura. Unii apoi, au căzut în somn confuz, transpirat populat de vedenii stranii, despre care nu au știut niciodată dacă au fost vise sau realități, dar pe care nu le-au mai uitat tot restul vieții.

Alții n-au adormit la loc și susțin că au trăit întâlniri care le-au arătat viitorul ori care le-au schimbat soarta. Unii s-au îmbolnăvit, ori s-au vindecat de suferințe, alții au cerut semne ale lumii de dincolo și au primit premoniții sau daruri ciudate care dau putere asupra morții. Toți însă, fără excepție au trăit un fenomen care i-a umplut de spaimă: când coșmarul de vis sau trezie s-a sfârșit, oricât de mult ar fi durat, ora era aceeași, 3.33. Părea că timpul își suspendase existența, iar visele ori trăirile avuseseră loc într-un alt timp, într-o oră care murise și ea și rămăsese pierdută pentru această lume. Ca și cum timpul fusese într-o moarte clinică.

Se spune că e ora puterii depline a morților vii și a magicienilor. Ora când vrăjitoarele ce au îndrăzneală și puteri invocă cele 99 de nume ale diavolului și dezleagă tainele magiei negre cu ritualuri blestemate. E ora la care s-au petrecut cele mai multe sinucideri și la care în spitale și cămine se înregistrează cele mai multe decese. E ora cea mai tainică a lumii, la care se crede Iius s-a stins pe crucea Golgotei și la care exorcizările au putere asupra demonilor…  Istorii fără sens și capăt care se iscă însă dintr-un sâmbure de realitate.

Se pare că astfel de fenomene paranormale apar doar la oamenii cu o sensibilitate neuronală aparte care le percep mai intens şi au de suferit. Ipoteza psihiatrilor este că cei ce au trăit misterul timpului dispărut sunt dintre cei stresaţi, care suferă de insomnii psihotice iar trezirea bruscă fără motiv fiziologic este cauzată de apăsarea preocupărilor cotidiene.

Neurobiologii consideră că trezirea bruscă după ora 3 a dimineții poate fi un avertisment al organismului ce indică unele afecţiuni hepatice, în jurul acestei ore situându-se vârful energetic al organismului în lupta cu toxinele din corp. Despre faptul că cele mai multe decese se înregistrează între orele 3 și 4 dimineața există o altă ipoteză medicală conform căreia riscul de deces crește după ora 3.30 când sistemul imunitar este cel mai slăbit iar tensiunea arterială scade mult. Tot acum, hormonii care controlează somnul au un nivel scăzut. Iar aceasta împreună cu hipotensiunea face ca oamenii să se trezească în acest interval de timp şi să se simtă neliniştiţi şi nervoşi. Creierul uman îşi încetineşte activitatea din momentul în care corpul se pregătește de somn și parcurge mai multe stări: de la starea Beta stare de veghe, trece în starea Alfa, relaxarea, apoi Theta, cea de adormire superficială și în final starea Delta, când omul e complet adormit şi începe somnul REM.

Somnul REM (Rapid Eye Movement)- caracterizat prin mişcarea rapidă a ambilor globi ocular- e o stare de somn profund, când reflexele şi tonusul muscular dispar și este de fapt perioada când se produc visele. Aceasta cu toate că fiziologic s-au înregistrat variații de temperatură a corpului (cauza probabilă, spun medicii, a senzației de frig cumplit pe care au simțit-o cei care s-au trezit la 3.33) precum și o activitate cerebrală aproape de minim și un ritm cardiac extrem de lent.

Legende, povești, ipoteze, nedumeriri, dorințe, mistere inexplicabile… Să fie oare adevărat că la ora 3.33 forţele luciferice au o putere mai mare? Că atunci, putem trăi o vreme într-o lume a spiritelor guvernată de forțe pe care nu le putem înțelege? Să existe un sâmbure de adevăr în legenda care spune că trezirea fără motiv la 3.33 și într-o stare de teroare, înseamnă că diavolul a fost lângă tine? Demoni, fantome, spirite, strigoi, creaturi interdimensionale, ori pure rătăciri psihice? Răspunsurile sunt dincolo de noi.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate