Un preot i-a trimis o scrisoare lui Raed Arafat

un preot i-a trimis o scrisoare lyui Raed Arafat

Un preot i-a trimis o scrisoare lui Raed Arafat: unul este slujitorul Domnului, celălalt al omului. Unul este creștin ortodox, celălalt musulman. Și pe amândoi îi unește aceeași dorință de a face bine. Preotul paroh al Parohiei Ortodoxe Răchita cu filiala Strungari, Andrei Roșca, i-a adresat duminică o scrisoare deschisă lui Raed Arafat, scrisoare la care acesta din urmă i-a răspuns ieri. Iată fragmente din scrisoarea preotului:

„Domnule doctor, cu stimă vă deranjează tot un doctor, dar de suflete. Dacă vă întrebați cine sunt, sunt preotul care în ziua inundațiilor din Răchita a mers 7 km pe jos, de la indicatorul spre Răchita la Casa Parohială cu soția și copilul în rucsac, noaptea. Ne-am întâlnit pe drum și m-ați stimat atunci pentru dorința mea de a fi aproape de credincioșii mei aflați la ananghie, indiferent de greutăți. Ne-am dat mâna, ne-am îmbrățișat și mi-ați urat spor în munca mea, iar eu la fel v-am dorit în munca dumneavoastră.

Am fost și eu atunci preot în situații de urgență, dar nu mi-am publicat niciodată ajutorul, până acum. Am fost primul care am adus apă și medicamente în Răchita și tot primul care am trimis plase cu alimente în Răchita, Comuna Pianu, în Săliștea de Alba și la Sebeșel. Fără diplome sau apariții, fără felicitari și mulțumiri. De ce? Pentru că, la fel ca dumneavoastră, mi s-a părut normal! Dumneavoastră ați fost omul venit de departe care cu banii proprii ați cumpărat o ambulanță și ați mers voluntar oriunde a fost nevoie. Spun acestea pentru că avem funcții diferite dar ajutăm aceeași oameni.

DAR, totuși, durerea mea e mare pentru că spitalul dvs. funcționează, dar al meu nu. De câteva zile îmi plâng de milă când intru în Biserică și suntem doar noi trei. Mă gandesc la credincioșii mei și mă rog ca nu cumva din vreun accident să moară neîmpărtășiți. Știți cum e sentimentul ăla când puteai face mult mai mult dar ceva te-a ținut în loc și eșecul a rămas? Dumneavoastră puteți fi medic dar eu trebuie să lucrez în izolare. Pacienții mei îmi așteaptă tratamentul dar spitalul e închis iar acasă nu am voie să merg decat pentru urgențe. Domnule Arafat, vă stimez pentru funcția pe care o aveți, iar faptul că sunteți de altă credință nu mă deranjează deloc. Nu sunt genul care să pun bețe în roate dar înțelegeți că mă doare:

– mă doare când Biserica e goală iar autobuzele sunt pline;

– mă doare când Biserica e goală iar vămile sunt deschise;

– mă doare când magazinele sunt pline iar Biserica e închisă;

– mă doare când piețele sunt pline dar Biserica e goală;

– mă doare când știu că oficial cel mai mare focar de infecție e Biserica și nu mall-ul, piața, marketul sau autobuzul;

Vă mai spun ceva: eu am două sate în grijă, din mila Domnului. La Bisericile acestea 99% din populație sunt cei pe care îi cunosc pe de rost. 1% sunt străini. Deci cu ce e mai contagioasă Biserica decât o piață sau un supermarket, unde nu cunoști pe nimeni din cei ce intră sau ies?
Cred că la 2 m distanța unul de altul, cu mănuși și mască (pe care eu le plătesc pentru toți ai mei) și dezinfectant – în curtea Bisericii, iar în Biserică pe rând, câte o persoană pentru spovedit sau închinat, nu cred că ar fi absurd.

Domnule Arafat ați pornit de la zero, la fel și eu în unele momente. Mi-am pierdut părinții de tânăr, nu vreau să mai pierd alte persoane dragi și cred că nici domnia voastră nu vreți! Nu vă judec pentru nicio recomandare dată, dar vă rog, deschideți-mi spitalul. Știți bine că medicina are o limită și de acolo intervine Dumnezeu. Ați avut/cunoașteți destule cazuri. Vă rog lăsați-l pe Dumnezeu să lucreze. Lăsați Biserica deschisă pentru oameni, nu doar pentru preot. Vă implor! (…) Vă rog fiți deschis și opriți durerea lui Dumnezeu și lacrimile noastre. Lăsați-ne și pe noi preoții să vă fim alături, căci doar împreună putem aduce tămăduire. Nu vă scriu spre mustrare sau jignire, ci pentru că atunci, în noaptea inundației, am văzut în dumneavoastră un om care se sacrifică mult pentru binele altora. Vă rog ascultați-mă! Eu mă rog pentru dumneavoastră și toți medicii și sper într-o minune, dar nu se va putea decât împreună! Al dumneavoastră, împreună umil tămăduitor sufletesc, preot Roșca Andrei.'

„Rugăciunea aduce răspunsuri'

Ieri, preotul Roșca a postat pe pagina personală de Facebook că a reușit să ia legătura cu Raed Arafat. „Mi-a mulțumit pentru îndrăzneală, m-a ascultat și mi-a promis că va discuta cu ceilalți colegi ca măcar de Inviere, cu reguli, să fim împreună în curtea Bisericii, cântând “Hristos a înviat!”, însă nu ține doar de el această decizie. Am spus acestea ca să ne umplem de mai multă speranța și să ne rugăm mai fierbinte pentru o minune!'

foto: Shutterstock

Citeste și:

Paste 2020: Ce se intampla cu slujba de Inviere, anuntul Bisericii

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate