Sfaturi utile pentru împachetarea și mutarea obiectelor dintr-o locuință în alta
Mutarea face parte din viață și, indiferent dacă faci asta des sau este prima dată când schimbi locuințele, procesul este unul stresant și îți poate da bătăi de cap.
Astfel, cei mai mulți se simt descurajați când conștientizează cât de complicată poate fi mutarea, se tem de acest proces și ar vrea să scape cât mai repede și mai ușor de povară. Există însă câteva metode prin care poți reduce cantitatea de muncă și poți economisi timp.
Fă o selecție o lucrurilor pe care le ai
O etapă esențială în timpul mutării este strângerea și împachetarea obiectelor pe care le ai. Pentru a limita volumul de muncă, este necesar, înainte să pui în cutii lucrurile pe care vrei să le transferi în noua casă, să faci un inventar al acestora: ce arunci, ce donezi, ce vinzi, ce păstrezi. În funcție de aceste criterii, vei putea începe să împachetezi lucrurile, iar procesul va fi mai simplu.
Investește în cutii de calitate
Poate că la prima vedere pare simplu să pui toate lucrurile în cutiile pe care le ai deja în casă de când ai comandat mobilă sau cărți, însă nu toate acestea pot susține greutatea obiectelor pe care vrei să le transporți. Din cauza uzurii și a expunerii la umiditate, cutiile refolosite se pot desprinde și rezultatul nu va fi deloc plăcut. Pentru a te asigura că lucrurile tale vor ajunge în siguranță la noua adresă, este important să folosești cutii de calitate, care nu au mai fost utilizate anterior, și banda adeziva pentru a le închide etanș.
Nu face pachete prea mari
O greșeală frecventă pe care o fac oamenii când împachetează este că pun prea multe obiecte într-o cutie. Drept urmare, devine mult prea dificil să fie transportate. Pentru a evita astfel de probleme, este recomandat să folosești cât mai multe cutii și să menții greutatea maximă în jurul a 20 de kilograme. Așază obiectele grele, precum cărțile, în cutii mari și articolele mărunte în cutii de mici dimensiuni. Totodată, pentru a evita deteriorarea lor, este important ca lucrurile fragile să fie poziționate deasupra. În plus, nu lăsa locuri goale în cutii. Umple-le cu hârtii sau haine pentru a împiedica obiectele să se miște.
Fă o listă a tuturor obiectelor împachetate
În momentul mutării, vei conștientiza cât de multe obiecte ai reușit să strângi în locuință, iar împachetarea lor te va costa timp. Pentru a avea o evidență clară asupra tuturor articolelor, este recomandat să faci o listă pentru fiecare cutie în parte. Astfel, pentru că vei ști ce obiecte se află în fiecare cutie, îți va fi mai ușor să le despachetezi în ordine odată ce ajungi la noua locuință.
Fă un plan și urmează-l
Planurile sunt utile pentru a economisi timp, iar mutarea dintr-o casă în alta este un proces cronofag. Așadar, înainte de a trece la treabă, pune pe hârtie câteva puncte cheie pe care să le urmezi și care să te ajute să fii mai organizat. De la timpul pe care îl vei aloca în fiecare zi împachetării obiectelor casnice și până la condițiile în care vor fi mutate (vei angaja o firmă specializată sau te vor ajuta prietenii și familia), fiecare acțiune trebuie inclusă în planul de lucru.
Ingeniozitatea și eficiența sunt esențiale când te muți dintr-o casă în alta, iar calmul și răbdarea te vor ajuta să duci la bun sfârșit această sarcină.
Sursă foto: 4 PM production/ Shutterstock
(P) Material publicitar realizat împreună cu Cartuseria