Trucuri pentru a obține o casă sănătoasă

casa

Sănătatea este cel mai de preț lucru pentru un om și este foarte important să avem grijă de ea așa cum trebuie. Sportul practicat regulat și alimentația sănătoasă contribuie la menținerea unei sănătăți de fier.

Totuși, pentru a avea o viață sănătoasă este foarte important să avem grijă și de locul în care ne petrecem majoritatea timpului. Mai exact, trebuie să ne asigurăm că locuința noastră este mereu curată și nu ne pune în pericol sănătatea. Specialiștii în feng shui sunt de părere că o casă sănătoasă va emana o energie pozitivă, energie benefică pentru o bună funcționare a organismului.  Când spunem casă sănătoasă, nu facem referire doar la curățenia exemplară din interiorul locuinței. De fapt, Simon Brown prezintă în cartea sa”Totul despre feng shui” o listă cu factori care îți pot transforma casa într-un mediu sănătos, care să te ajute să funcționezi la capacitate maximă. Iată 7 elemente care fac din casa ta un mediu încărcat de energie pozitivă:

1.Casa este expusă la lumina naturală, inclusiv la razele soarelui

Este cunoscut faptul că organismul uman funcționează foarte bine în prezența luminii, motiv pentru care într-o casă cu multe ferestre și foarte luminoasă ne vom simți foarte bine.

2. Casa este construită din materiale naturale

Materialele naturale fac din locuință un spațiu ecologic și foarte sănătos pentru organism.

3.  Casa are foarte multe plante

Plantele înfrumusețează locuința și sunt de mare ajutor pentru menținerea sănătații. Ele transformă dioxidul de carbon în oxigen și astfel calitatea aerului este îmbunătățită. Mai mult, prezența plantelor în locuință creează iluzia unui colț din natură și ne ajută să ne relaxăm.

4. Casa are piese de mobilier confecționate din materiale și țesături naturale

Dacă ai o locuință construită din materiale naturale, ar fi păcat să o mobilezi greșit. Alege un mobilier din aceeași gamă și cu siguranță vei obține o casă sănătoasă.

5.  Casa este aerisită zilnic

Aerul din locuință trebuie să fie împrospătat zilnic și asta pentru a elimina praful și mirosurile neplăcute care pot să apară.

6. Casa se află într-o zonă cu aer curat,nepoluat

Acest lucru este destul de dificil de bifat, mai ales dacă stai la oraș. Dacă ai totuși posibilitatea de a te muta într-o zonă mai puțin poluată, nu rata ocazia. Aerul curat va face minuni pentru organismul tău.

7.  Casa este înconjurată de vegetație și copaci

O casă înconjurată de verdeață pare un vis. Dacă locuiești într-un astfel de loc, bucură-te în fiecare zi de minunile pe care ți le oferă natura.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum să îți decorezi casa în 2017. Primăvara vine cu schimbări majore

6 produse de curățenie pe care le poți prepara în casă

6 cele mai simple moduri de a decora casa pentru primăvară

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco