Coronavirus: Trei români au murit în Italia în urma infectării cu COVID-19

coronavirus România

Trei români au decedat în Italia în urma infectării cu virusul COVID-19, a anunțat vineri Ministerul de Externe, potrivit Mediafax.

Coronavirus: Trei români au murit în Italia în urma infectării cu COVID-19

„În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 29 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda și 1 în Tunisia.

De asemenea, MAE precizează că 3 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19 în Italia”, relatează Ro Italianul.

Femeia de 80 de ani din Borşa și sora ei, ambele decedate în Italia în urma infectării cu virusul COVID-19, au fost aduse de familie în țară, fără știrea autorităților române.

Transportul avea acte legale obținute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borşa, precizează Ro Italianul.

Cele două sicrie au ajuns joi la Borşa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost înmormântate fără preot.

COVID-19

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Până la momentul redactării acestui material, 255.294 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 10.456 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 308 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 31 s-au vindecat.

În Italia, numărul pacienților testați pozitiv a ajuns la 41.035, iar cel al deceselor la 3.405.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Meghan Markle și Prințul Harry, despre pandemia de coronavirus: „Avem nevoie unii de ceilalți”

Fosta prezentatoare TV Anca Lungu a vorbit despre atmosfera din Franța în plină pandemie de coronavirus

Actrița Evangeline Lilly refuză să se izoleze la domiciliu. „Să fim cu ochii pe liderii noștri, să ne asigurăm că nu profită de acest moment pentru a obține și mai multă putere”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri