Fosta prezentatoare TV Anca Lungu a vorbit despre atmosfera din Franța în plină pandemie de coronavirus

Anca Lungu (33 de ani), fosta prezentatoare a știrilor Antenei 1, locuiește în prezent în Nisa, Franța. Recent, colega sa de breaslă, Simona Gherghe (42 de ani), a intervievat-o referitor la atmosfera din Franța în plină pandemie de coronavirus.

Fosta prezentatoare TV Anca Lungu a vorbit despre atmosfera din Franța în plină pandemie de coronavirus

„Anca Lungu locuiește în Franța, la Nisa. De marți, toată țară e în izolare la domiciliu.

Asta înseamnă că oamenii pot ieși la supermarket sau la farmacie doar pe baza unui permis special.

Dacă poliția te prinde că ești în altă parte, te amendează. Anca mi-a povestit despre cum e viață în Franța, zilele astea, dar și cum s-a pregătit de carantină”, a scris Simona Gherghe, în mediul online, alături de un videoclip.

„Această izolare este valabilă pentru toată lumea. Au început de marți la prânz.

Președintele Macron a ținut un discurs și a anunțat că aceasta este măsura la care s-a gândit pentru a limita răspândirea virusului.

Mă bucur că s-a luat această măsură. Din fericire, în Franța sunt acum 8000 de cazuri, însă văd că ele cresc constant, dar nu se depășesc 900 – 1000 de cazuri pe zi.

La cumpărături am ieșit ieri dimineață, când încă era voie. Este pustiu. Mă uit pe geam și rar trece o persoană pe stradă.

De ce? Pentru că regulile sunt foarte stricte. Dacă vrei să ieși la cumpărături, să alergi sau să îți plimbi câinele, trebuie să te înregistrezi online și trebuie să faci o declarație pe propria răspundere, în care îți treci datele de identificare și în care spui motivul pentru care ai ieșit afară.

Dacă nu respecți ceea ce precizezi, iei amendă”, a povestit Anca Lungu.

Anca Lungu: „Mi-au dat lacrimile când am văzut oameni panicați”

„Am mâncare în casă, orez, legume uscate. Știam că se apropie această perioadă, mai ales că suntem foarte aproape de granița cu Italia.

Am făcut provizii, în fiecare zi, încet, încet. Nu am fost foarte panicată. În momentul în care președintele a anunțat că urmează perioada de 15 zile, eu aveam mâncare în casă.

Însă când am intrat în magazin, pentru a mai lua niște legume, totul era gol, și m-a apucat un sentiment de tristețe. Mi-au dat lacrimile când am văzut oameni panicați.”

În prezent, Anca formează un cuplu cu un om de afaceri cu origini grecești, Harry Arampatzis.

Anca Lungu are o fiică, Natalia-Adriana (5 ani), din fostul ei mariaj cu Ștefan Lungu, și un fiu, Georgios Alexander (1 an), alături de actualul partener.

COVID-19

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Până la momentul redactării acestui material, 246.178 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 10.049 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 277 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 25 s-au vindecat.

În Franța, numărul celor infectați a ajuns la 10.995, iar dintre pacienții testați pozitiv, 372 au decedat, iar 1.295 s-au vindecat.

Foto: Instagram

Citește și: 

A rupt logodna, apoi a aflat că este însărcinată! Fosta actriță va deveni mamă pentru prima oară!

Meghan Markle și Prințul Harry, despre pandemia de coronavirus: „Avem nevoie unii de ceilalți”

Cătălin Măruță spune că fiul și fiica lui înțeleg și aplică măsurile de prevenție a răspândirii coronavirusului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri