EXCLUSIV AVANTAJE: Dr. Anatol Burlacioc, testat pozitiv cu coronavirus, spune care sunt simptomele bolii

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

 

Florentina Mușat, redactor-șef revista Avantaje, l-a avut alături azi, 9 aprilie, pe domnul Dr. Anatol Burlacioc, medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, unul dintre medicii infectați cu coronavirus de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan” din Suceava.

Medicul Anatol Burlacioc a experimentat primele simptome ale bolii pe 21 martie și bănuiește că a contractat coronavirusul în săptămâna anterioară, după ce a consultat o serie de pacienți în departamentele de Boli Infecțioase și de Cadiologie ale Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan” din Suceava, printre care a înțeles ulterior că au existat și pacienți testați pozitiv.

EXCLUSIV AVANTAJE: Dr. Anatol Burlacioc, testat pozitiv cu coronavirus, spune care sunt simptomele bolii

Despre primele simptome ale sale, doctorul a mărturisit: „O jenă în gât. Ca o senzație de răceală în gât. Au apărut primele frisoane. Și a început să mi se deterioreze starea generală.

Duminică [ziua următoare] s-au accentuat aceste simptome. Au apărut și transpirații abundente.

Starea generală s-a înrăutățit. A apărut și o subfebrilitate, aproximativ 37 cu 5, mai mult nu a fost, dar senzația a fost de parcă aș fi avut 39 – 40”.

Dr. Anatol Burlacioc: „În perioada aceasta, am pierdut cred 5 kg”

„Era o subfebrilitate care se simțea ca o febră serioasă de gripă. Senzația este mai puternică decât temperatura în sine.

Probabil și din cauza transpirației care este aproape permanentă. În perioada aceasta, am pierdut cred 5 kg. De la 97 am scăzut la 92.

Probabil această transpirație permanentă a dus la o deshidratare accentuată. Ca și semne particulare ale bolii pe care le-am auzit de la toți cei care au fost infectați sunt pierderea gustului și mirosului și acea senzație de uscăciune în gât și în nas. Este particular și deosebit față de gripa obișnuită.

Când tragi aer pe gât ai senzația că ești în frigider. Temperatura pare foarte foarte joasă.

E o senzație acută, parcă ai avea piper în nas. E o uscăciune pe care n-am mai avut-o niciodată.”

Deși a încercat să se testeze marți, analizele a reușit să le facă abia joi, 26 martie. Alături de alți colegi medici aflați în situația sa, după analize, Dr. Burlacioc s-a izolat la domiciliu timp de două săptămâni în așteptarea rezultatelor.

În momentul testării sale, familia medicului Burlacioc deja fusese și ea infectată. Pe data de 29 martie, Dr. Anatol Burlacioc a aflat că rezultatul analizelor sale a fost pozitiv.

Dr. Anatol Burlacioc: „Nu am fost internat în Spital. Am preferat această formă de internare de zi care să-mi permită să rămân acasă”

Aflând de la ceilalți colegi ai săi că poate solicita o Fișă de Internare de Zi cu un tratament, acesta a fost următorul lui pas.

Fișă de Internare de Zi permite servicii medicale accesibile în zile diferite sau în aceeași zi la ore diferite care să nu însumeze mai mult de 12 ore.

„Nu am fost internat în Spital. Am preferat această formă de internare de zi care să-mi permită să rămân acasă.

Erau în acele zile internați pacienți în stări mult mai grave. Eu am considerat că pentru mine nu era nevoie de internare, dar am solicitat acel tratament anti-COVID-19.”

Citește și:

Gina Pistol, despre dificultățile întâmpinate în timpul filmărilor pentru Asia Express: „Localnicii nu știau să vorbească deloc engleză”

Duffy a detaliat agresiunea sexuală suferită cu o decadă în urmă: „Îmi amintesc durerea și încercările de a rămâne conștientă”

Artista a fost diagnosticată cu tulburare bipolară! „Sufăr de probleme de natură mentală”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate