Totul e gata la timp!

Daca respecti intocmai orarul de mai jos, adio stres atunci cand vei gati bucatele pentru marea sarbatoare!

Friptura de curcan
Afla ce greutate trebuie sa aiba curcanul, cat timp dureaza decongelarea, cate portii obtii, pentru cate persoane si cat timp il tii la cuptor.

Portii46812
Greutate1,75 kg3 kg3,5 kg4,5 kg
Decongelare8 ore14 ore16 ore20 ore
La cuptor1h 20 min.2h 15 min.2h 35 min.3h 20 min.

*Greutatea include umplutura.

Sugestii
– Timpul necesar decongelarii este de 20 minute per 450 g, daca curcanul este tinut intr-o incapere rece. Dupa decongelare, carnea se poate pastra la frigider maximum doua zile.
– Timpul necesar rumenirii presupune sa preincalzesti cuptorul la semnul 5/190oC.
– In general, timpul de rumenire se calculeaza astfel: 20 minute per 450 g.
– Pentru a verifica daca friptura este patrunsa, cresteaza copanul cu cutitul in partea cea mai groasa: zeama care se scurge trebuie sa fie limpede.
– Dupa ce s-a rumenit, acopera curcanul cu o folie de aluminiu si lasa-l deoparte, la cald, timp de 1 ora, iar intre timp poti sa gatesti altceva.

Legumele
Da legumele la cuptorul preincalzit (la semnul 6/200oC). Toate cantitatile sunt pentru legume crude si necuratate de coaja.

Portii46812FierbereRumenire
Cartofi1 kg1,5 kg2 kg3 kgInabusit 8 min.1h 10 min.
Pastarnac700 g1 kg1,4 kg2 kgInabusit 5 min.1h
Morcovi550 g800 g1,1 kg1,6 kgInabusit 8 min. 
Varza de Bruxelles400 g500 g800 g1 kgInabusit 8 min. 
Mazare300 g500 g600 g1 kgInabusit 5 min. 

*Important Timpul de rumenire corespunde cantitatii pentru 4-6 persoane; pentru 8 persoane, se adauga 10 minute, iar pentru 12 persoane se adauga 12 minute.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente