Totul despre testele de sarcina

 

Testul de sarcina iti da un raspuns pe baza unei probe de urina, prin detectarea prezentei sau absentei hormonului de sarcina, care apare in urina doar atunci cand esti gravida. Pentru a avea un rezultat cat mai sigur, e bine ca proba de urina sa fie colectata dimineata, la trezire.

 

Cum il folosesti
Mai toate testele au un test-banda, prevazut cu o arie speciala – unul dintre capete sau o zona separata – de pilda, la Femina, zona rosie a benzii, pe care trebuie sa o introduci in proba de urina sau pe care trebuie sa pui doua-trei picaturi de urina (conform instructiunilor de pe ambalaj).
Femina are si o varianta caseta, care insa se foloseste similar – se toarna doua picaturi in caseta. Astepti apoi intre unul si cinci minute, iar rezultatul apare de regula sub forma binecunoscutelor liniute. O linie – negativ, doua linii – pozitiv.

 

Cat de sigur e rezultatul
Cu testul de sarcina poti afla daca esti gravida, chiar in jurul perioadei in care ti-a intarziat ciclul, dupa 5-10 zile de la conceptie.
Asta inseamna ca el iti aduce vestea destul de repede, ceea ce este un avantaj important.
Precocitatea rezultatului poate constitui, in egala masura, si un dezavantaj, deoarece chiar si cele mai sensibile marci de teste pot da un rezultat negativ fals, daca sunt folosite prea devreme.

 

Marja de eroare
Dupa ovulatie, poate dura intre 5 si 11 zile pana cand oul se fixeaza in uter si cel putin alte doua zile pana cand organismul incepe sa secrete niveluri detectabile de hormoni specifici sarcinii.
Asa se face ca, daca folosesti un test de sarcina inainte de aceasta perioada, rezultatul poate fi inselator.
Cel mai bine ar fi sa repeti testul, la 13-14 zile dupa ovulatie.
Uita-te cu atentie si pe prospectul testului, ca sa vezi daca este indicat nivelul de sensibilitate al acestuia – cu cat cifra este mai mica, cu atat testul e mai exact.

Daca vrei sa stii mai multe despre testele de sarcina si ultimele noutati in domeniu (aparute si in strainatate), viziteaza site-urile: www.bioport.ro, pregnancy.about.com, www.winfertility.org, www.pregnancytest.com, www.desprecopii.com

Ce gasesti in farmacii
Pe piata romaneasca exista mai multe marci de teste, cu preturi variabile, insa principiul lor de utilizare este, in linii mari, acelasi. Iata cateva dintre variantele pe care le gasesti la noi:
Marca
Avantaje
Dezavantaje
BABY TEST NARCIS
Accesibil ca pret
Nu au cea mai mare precizie si trebuie sa le faci dimineata.
BARZA
Sensibilitate ceva mai mare, pret relativ mic
Este recomandabil sa fie facut dimineata.
BLUE DREAM
Are dimensiuni reduse, astfel ca il poti strecura in geanta.
Are o sensibilitate mai scazuta.
CLEAR BLUE
Este cel mai sigur, poti sa il faci in orice moment al zilei, este dotat cu propriul recipient pentru proba de urina.
Pret destul de piperat, dar pentru siguranta ta … merita
FEMINA
Are doua variante: cu banda sau caseta; pretul este mic
Are o sensibilitate mica

.

Realizator- Alina Avram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate