(P) Top 4 cele mai sănătoase rețete de sucuri
O dieta bogată în fructe și legume poate scadea hipertensiunea arterială, poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și poate preveni anumite tipuri de cancer.
Una dintre cele mai eficiente și rapide metode de a procura nutrienții necesari organismului nostru este prepararea sucurilor proaspete de fructe sau legume prin stoarcere. Cu ajutorul sucurilor naturale reușim să integrăm mai multe fructe și legume in dieta zilnica și, deci mai multe vitamine, minerale și antioxidanți.
Un adult trebuie să consume, în medie, cinci tipuri de legume și doua tipuri de fructe zilnic pentru a-și asigura nutrienții necesari unui organism sănătos.
Îți recomandam o serie de rețete sanatoase, rapide și ușor de preparat pe care le poți face cu storcătorul prin presare la rece de la Philips.
Suc de sfecla roșie și morcovi
- jumătate de sfeclă roșie,
- jumătate de castravete,
- 5 morcovi potriviți
Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamina B, folați, mangan, potasiu, antioxidanți și aminoacizi. Castravetele hidratează, elimină toxinele și întărește articulațiile iar morcovii previn cancerul și îmbunătațesc vederea.
Suc de castravete și spanac
- jumătate de castravete,
- 2 mâini de spanac proaspăt,
- 3 morcovi,
- 1 catel de usturoi
Castravetele si usturoiul stabilizează și scad tensiunea arterială. Spanacul este un important antianemic si remineralizant iar morcovii sunt ideali pentru o piele sănătoasă.
Suc de kiwi și pere
- 2 fructe de kiwi fara coaja,
- 3 pere curățate de miezul lemnos,
- 1 mar
Principalele calitati ale acestui suc sunt vitaminele A si E, atat de necesare sănătății pielii.
Suc de roșii
- 2 roșii,
- jumatate de castravete,
- un de cuțit vârf de sare
Beneficiile acestui suc rosu nu pot fi ignorate: acesta previne osteoporoza și reumatismul prin conținutul de fenoli a tomatelor.
Ca să te bucuri de toate aceste beneficii ale fructelor și legumelor proaspete, ai nevoie, bineînțeles, de un storcător – unul rapid, compact și silențios este esențial în orice bucătărie. Storcătorul Philips folosește presarea la rece pentru a obține un suc cu pulpa si mai multe fibre, extrăgând pâna la 90% suc din fructe si legume. Spre deosebire de storcătoarele centrifugale care ocupă foarte mult loc pe blatul din bucătărie, storcătorul Kiwi are doar 11 cm, perfect de integrat în orice bucătărie.
Acum nu mai poți folosi scuza ca storcătoarele sunt prea greu de folosit, prea mari sau prea gălăgioase. O nutritie sănătoasă devine astfel, accesibilă oricui, oricănd și la orice oră.