Cum te ajută cartofii mov să previi cancerul de colon

cartofii mov previn cancerul de colon

Chiar dacă românii obișnuiesc să folosească în preparatele lor cartoful alb sau cel roșu, în magazinele din țară poate fi găsit și cartoful mov, o legumă care are multiple beneficii pentru sănătate și care ajută la prevenirea cancerului de colon.

Cartofii sunt de multe ori ocoliți atunci când vine vorba despre alcătuirea meniului zilnic și asta din cauza cantității de amidon pe care o conțin. Compoziția lor îi transformă într-un dușman de temut pentru siluetă, motiv pentru care multe persoane evită să îi mai consume. Când vine vorba despre cartoful mov, puține persoane știu că acesta a fost declarat cea mai sănătoasă legumă din lume și că este foarte important să îl includem în preparatele noastre.

Care sunt beneficiile cartofului mov?

Cartofii de culoare mov sunt bogați în vitamina C, potasiu, calciu, fier și antioxidanți. La fel ca toate fructele și legumele de culoare mov, acest tip de cartof conține o cantitate mare de antocianine, acei antioxidanți care au capacitatea de a distruge celulele canceroase. Astfel, cartofii mov pot împiedica apariția cancerului de colon, scad tensiunea arterială și întăresc sistemul imunitar.

Cum te ajută cartofii mov să previi cancerul de colon?

Cercetătorii au realizat mai multe teste și au descoperit că atunci când sunt introduși în alimentație, cartofii mov reduc cu șase procente celulele canceroase din corp și previn apariția bolilor intestinale, potrivit dailymail.co.uk. În timpul studiului, oamenii de știință au analizat efectele pe care cartofii mov le produc la nivelul organismului porcilor și asta pentru că sistemul lor digestiv este foarte asemănător cu cel al oamenilor. Astfel, această legumă a împedicat celulele canceroase să se răspândească la nivelul colonului, prevenind astfel dezvoltarea acestei boli, care pune în pericol tot mai multe vieți.

Cum trebuie să consumi cartofii mov?

Când vine vorba despre modul de preparare, acești cartofi pot fi fierți, prăjiți sau copți, la fel ca toate celelalte sortimente. Pentru a-și păstra cât mai multe substanțe nutritive, este recomandată fierberea lor în coajă, care ulterior să fie înlăturată.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți dai seama că ești stresată? Acestea sunt cele mai relevante semne

Ce beneficii pentru sănătate are zeama de varză

Dieta cu ciocolată, regimul alimentar care combate frustarea! Slăbești 7 kilograme în doar 14 zile

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate