Terapia cu aerosoli naturali: aspecte esențiale de care să ții cont

Când vine vorba despre afecțiunile respiratorii, dar nu numai, utilă este terapia cu aerosoli naturali, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Însă în ce condiții însă trebuie realizată aceasta?

Dacă cei mici sau adulții se confruntă cu probleme repetate de natură respiratorie, precum infecții respiratorii acute, otite, asm bronșic, pneumonii, o soluție la îndemână pot fi aerosolii marini și salini. Însă și insomniile sau stările depresive își pot găsi un leac: aerosolii de pădure.

Terapia cu aerosoli naturali

Găsești aerosoli naturali atât la malul mării, în păduri, dar și în cunoscutele mine de sare. Însă nu este suficientă o singură plimbare sau o singură vizită în mină.

Dacă te gândești la o vizită la mare pentru a beneficia de efectele terapeutice ale aerosolilor marini, ai nevoie de cel puțin 10 zile de vacanță, indiferent de sezon. Orele ideale pentru aerosoli sunt dimineața, în primele 3 ore de la răsăritul soarelui, și seara, în prima oră după apusul soarelui. O plimbare de 30 de minute pe malul apei sau pe diguri, acolo unde valurile se sparg, este suficientă.

În cazul aerosolilor de pădure, vorbim despre o combinație de microparticule de polen și uleiuri volatile, benefice în cazul persoanelor care se confruntă cu insomnii, stări depresive sau de anxietate, dar și afecțiuni din sfera ORL. În sezonul cald ai parte de cele mai multe beneficii. Mai exact, în primele ore ale dimineții și seara târziu.

Când vine vorba despre minele de sare, la fel, această terapie trebuie să dureze cel puțin 10-20 de zile pe an, cu câte o ședință de circa 4 ore. Bineînțeles, cel mai în măsură să recomande durata curelor de aerosoli este medicul specialist. Atenție la copii: ca regulă generală, pot intra în salină copiii de peste 2 ani. La recomandarea medicului, și cei mai mici pot intra, însă pentru un interval de timp mai scăzut. De altfel, timpul pe care cei mici în petrec în mine crește de la an la an. Și, nu în ultimul rând, este important ca cei care intră în mină, aceștia să nu se afle în faza acută a unei boli respiratorii.

Există contraindicații?

Da, există contraindicații legate de terapiile cu aerosoli naturali. Persoanele care suferă de cardiopatie ischemică, tuberculoză sau cei care au suferit un accident vascular cerebral ar trebui să evite astfel de terapii.

Citește și: Avantajele mersului la salină

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate