Tequila, băutura care îmbunătățește sănătatea oaselor

Tequila îmbunătățește sănătatea oaselor

Tequila îmbunătățește sănătatea oaselor

Tequila este preferată de foarte mulți oameni pentru gustul puternic pe care îl are, iar studiile arată că această băutură îmbunătățește și sănătatea oaselor.

Cum îmbunătățește tequila sănătatea oaselor

Pe lângă starea de bună dispoziție, tequila are efecte benefice și asupra sistemului osos. Cercetătorii din Mexic au descoperit recent că planta din care este obținută tequila conține substanțe care ajută la o mai bună fixare a calciului în oase, potrivit metro.co.uk.  Tequila este obținută din planta care se numește agave. Această plantă conține substanțe care sunt capabile să ajute la absorbția calciului și magneziului în organism, substanțe care mențin sănătatea oaselor.

Cum ajută tequila în lupta împotriva osteoporozei?

Mai mult, această băutură are efecte chiar și în cazul persoanelor care suferă de osteoporoză, boală care duce la slăbirea rezistenței oaselor și cu care se confruntă foarte multe persoane. Pentru a demonstra efectele tequilei asupra osteoporozei, cercetătorii au indus această boală în cazul unei femele șoarece, tratând-o apoi folosind fructani de agave albastre. După opt săptămâni, oamenii de știință au măsurat nivelul de minerale și osteocalcină și au observat că acesta crescuse cu 50%. Osteocalcina este o componentă care ajută în procesul de formare a unui os nou. Mai mult, diamentrul oaselor a fost mai mare în cazul șoarecilor cărora li s-au administrat fructani de agave albastre.

Astfel, substanțele care se găsesc în tequila și în planta din care aceasta este obținută pot fi folosite pentru a produce un tratament împotriva osteoporozei. Medicii sunt încrezători în noile rezultate, mai ales că în trecut s-a demonstrat că tequila ajută și la menținerea unei greutăți optime, a nivelului  de zahăr din organism și luptă și împotriva colesterolului.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Terapii alternative în energie zero

Dieta cu ghimbir. Cum să slăbești până la 18 kilograme în două săptămâni, fără efort

Ce alimente ar trebui să consumi dacă îți dorești o piele strălucitoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate