Aspecte esenţiale pe care ar trebui să le ai în vedere când îţi decorezi casa

Fie că te muţi într-o casă nouă, fie că vrei să-ţi reamenajezi locuinţa, este foarte important să te gândeşti cu atenţie la elementele care vor da personalitate căminului tău. Iată câteva aspecte esenţiale de care ar trebui să ţii cont ca să te asiguri că te vei simţi confortabil în locuinţa ta, dar şi că ea va arăta aşa cum îţi doreşti. 

Parchetul


Parchetul este un element esenţial într-o locuinţă, comportând atât un aspect practic, cât şi unul de decor. Este important să arate bine, dar şi să fie durabil şi uşor de întreţinut. Din ce în ce mai multe persoane optează pentru parchetul stratificat, care se montează uşor, vine în numeroase nuanțe, astfel încât e uşor de asortat cu alte piese de mobilier şi, dacă este îngrijit corespunzător, poate avea o durată de viaţă lungă. Consultă un ghid complet despre parchetul stratificat şi vezi care este versiunea potrivită pentru tine.

Culoarea pereţilor 

Dacă vorbim despre o locuinţă mică, atunci este mai bine să te orientezi spre nuanţe de var deschise, care să creeze iluzia unui spaţiu mai amplu. Dacă ai o casă mai mare cu camere spaţioase şi tavane înalte, atunci ai mai multe opţiuni. Poţi opta pentru culori mai închise, chiar bleumarin sau verde pădure, dar şi pentru tapet. A revenit în vogă şi este foarte apreciat de designerii de interioare şi fototapetul. Spre deosebire de variantele care erau la modă în anii 1980, cele contemporane sunt mult mai uşor de întreţinut şi pot da personalitate oricărei încăperi. 

Gresia şi faianţa

Pare evident, dar uneori e uşor să scăpăm din vedere faptul că estetica băii şi a bucătăriei trebuie să se înscrie în cea generală a casei. Când reamenajezi sau decorezi aceste două încăperi, gândeşte-te care este stilul care se potriveşte cel mai bine personalităţii familiei tale. Ai vrea, de exemplu, o bucătărie cu aer provensal, cu mobilă albă şi faianţă şi gresie în tonuri de galben, ocru şi maro deschis sau mai curând una modernă, cu mobilier minimalist şi faianţă simplă? Răspunzând la astfel de întrebări vei identifica stilul care ţi se potriveşte şi casa ta va avea un aer coerent. 

Draperii şi covoare

Aici stilul tău personal îşi va pune amprenta. Draperiile şi covoarele ilustrează cel mai evident stilul unei case. În funcţie de orientarea stilistică pe care ai ales-o te poţi îndrepta spre produse cu un design clasic, conservator sau poţi opta pentru ceva modern, minimalist. Orice ai alege, este important să existe o coordonare cromatică între covoare şi draperii, astfel încât camerele să nu devină prea încărcate din punct de vedere vizual. Din nou, pentru spaţiile mici, recomandarea profesioniștilor din domeniu merge spre simplitate.  

Detaliile contează

Atunci când alegi mici detalii care ţin de aspectul general al locuinţei tale, acordă-le atenţia cuvenită. De exemplu, dacă mânerele sertarelor mobilei de bucătărie sunt aurii, atunci, pentru a obţine acea coerenţă stilistică, şi pentru a da o notă de eleganţă casei, ar fi bine ca şi alte detalii de feronerie, cum ar fi cele de la lustră sau de la întrerupătoare, să fie tot aurii. Deşi pot părea neimportante, astfel de mici detalii fac diferenţa. 

Artă

Obiectele de artă sunt cele care dau un caracter personal locuinţei, cele care transformă o casă în „acasă'. Nu trebuie neapărat să fie vorba de piese de designer, foarte scumpe, ci de alegeri personale, făcute cu gust şi cu atenţie. În consignaţii, în galeriile de artă sau în magazine de antichităţi poţi găsi obiecte de decor deosebite, indiferent că vorbim despre o veioză cu un abajur pictat manual, un desen sofisticat sau o statuetă rafinată. De asemenea, poţi integra în decorul casei tale mici obiecte aparţinând bunicilor sau străbunicilor tăi. 

Casa ta este sanctuarul tău, aşa că fă tot posibilul ca ea să te reprezinte pe tine şi pe cei dragi, astfel încât să vă simţiţi cu desăvârşire relaxaţi şi mulţumiţi în spaţiul vostru personal.

Sursa foto: Pexels.com

(P) Materialul publicitar realizat împreună cu Tarkett

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber