Te pregătești de o vacanță la mare? Acesta este pericolul de care trebuie să te ferești

curent de retur

O vacanță la mare se poate transforma cu ușurință în cel mai negru coșmar, asta dacă nu ținem cont de câteva lucruri aparent banale. 

Dacă nu știi să înoți, probabil că ți s-a întâmplat de multe ori să simți că îți fuge nisipul de sub picioare, chiar dacă erai foarte aproape de mal. Acest lucru este perfect normal și trebuie tratat cu foarte multă seriozitate și asta pentru că îți poate pune în pericol viața.

Principalul pericol care te pândește atunci când mergi la mare este curentul de retur.

Ce este curentul de retur?

Curentul de retur apare de cele mai multe ori în apropierea malului și poate să ajungă în larg cu o viteză fantastică. Mai exact, viteza acestuia este de  4-5 kilometri pe oră, iar coridorul este foarte îngust, de doar 2-3 metri, potrivit astazi.biz.

Cum ne ferim de curenții de retur?

Atunci când mergem la plajă, există câteva semne care pot indica prezența curenților de retur. Mai exact, în locul în care există acești curenți apa este foarte învolburată, iar zona de coastă va avea o culoare mai deschisă în comparație cu apa din jur. Un alt semn este diferența de înălțime în ceea ce privește valurile. Specialiștii avertizează ca în cazul în care aceste semne sunt vizibile, turiștii să evite aceste zone.

Cu toate acestea, în foarte multe dintre cazuri se întâmplă ca acești curenți să apară spontan. În astfel de situații, importantă este păstrarea calmului, iar turiștii sunt sfătuiți să înoate în paralel cu țărmul.

Foto: shuttersock.com

Citește și:

8 trucuri care îți prelungesc viața și te ajută să îmbătrânești frumos

Limonada cu pepene verde, un deliciu răcoritor

Depozitezi apa în sticle mai vechi? Acest obicei îți poate cauza probleme grave de sănătate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse